EUROPA

3 x SMAKUPPLEVELSER I BERLIN

Berlin har mycket att erbjuda. Vi har hittat något som föll oss i smaken. 

När du har spenderat alldeles för mycket energi på att shoppa designervaror på KaDeWes 60 000 kvadratmeter kan ett glas mousserande och något gott för magen vara på sin plats. Industry Standard finner du på fjärde våningen. Även om Industry Standard trängs med andra restauranger i den öppna lokalen är här lugnt och stillsamt. Testa biff tartaren eller ta in några färska och väl kylda ostron som sköljs ned med ett glas Crémant de Loire eller njut bara av en osttallrik.

Mer info: www.kadewe.de/en

Restaurang Nithan Thai är en liten pärla i restaurangtäta Berlin. Man använder ett koncept bestående av fem olika thaimatlagningstekniker: vatten – avdunstning och havsvatten, inre frid – stenugn, soluppgång – hälsa, gyllene sol – krispigt, ljud – viskandet från en låga. Måhända låter det som om ett gäng matglada hippies från Köpenhamn har satt ihop konceptet, men maten är allt annat än flummig. Entrecôten med vit tryffel är som en smaksatt dröm. På Nithan Thai finns affärsluncher, en stor meny bestående av vegetariska alternativ och framförallt en väldigt trevlig atmosfär att se fram emot.

Mer info: www.nithanthai.de

Berlin är på något sätt urmodern för bohemiska barer. Ni vet, hål i väggen med så mycket lokalfärg att det spiller ut på trottoaren (ibland bokstavligen). Berlin Waldorf Astoria tillhör inte den kategorin. Men man tillhör definitivt kategorin ”barer som vet hur man blandar en drink”. Varför inte börja eller avsluta kvällen i en av Berlins absolut bästa hotellbarer? Vi kan varmt rekommendera deras Sazerac eller deras helt makalöst skummande Cosmopolitan! Godare drink på den här sidan av Uralbergen får du faktiskt leta efter.

Mer info: www.waldorfastoriaberlin.com

Letar du efter boende i Berlin? Kolla in vad vi tycker om Das Stue: https:www.firstclassmagazine.se/hotel-das-stue-en-parla-i-berlin/

UPP
Translate »