ASIEN

AL BUSTAN PALACE, ETT RITZ CARLTON HOTELL

Al Bustan Palace gör onekligen skäl för sitt namn, för nog är detta ett palats. Hotellet är vackert inbäddat mellan de imponerande Al Hajar-bergen och Omanbuktens kristallklara och turkosa vatten.

När jag kliver in i lobbyn så är det verkligen en känsla av att kliva in i ett palats eller en moské. Doften av rökelse, de glänsande marmorgolven och kupoltaket som har hela 38 meter i takhöjd med sin ljuskrona ger nästan en andlig och religiös atmosfär.

Al Bustan Palace var från början ämnat som ett palats åt sultanen av Oman. Han överlät dock stora delar av byggnaden så att Al Bustan Palace numera är ett hotell. Med stora delar menar jag allt utom den nionde våningen. Den tillhör fortfarande sultanen.

Dyk ner bland aktiviteter eller luta dig tillbaka och njut av lugnet

Utbudet av aktiviteter hos Al Bustan Palace är stort. Det finns ett mycket välutrustat gym, tennisbanor och diverse olika vattenaktiviteter att tillgå, såsom till exempel att paddla kajak eller snorkla. Är du inte lagd åt det aktiva hållet kopplar du med behag av i en av solsängarna vid någon av poolerna eller nere vid den långa privata stranden. I anslutning till Al Bustan Palace finns också ett Six Senses spa som erbjuder en mängd behandlingar för såväl kvinnor som män.

Dinera med stil

När skymningen faller intar du med fördel en drink på restaurangen Beach Pavilion till ljudet av vågorna och utsikten över de massiva Al Hajar-bergen som sakta färgas rosa vid solnedgången. Restaurangen serverar också gudomligt god mat och skaldjuren rekommenderas varmt. Natten kommer och sömnen har nog aldrig varit så skön. I min dröm bor jag i ett palats och är en prinsessa. Men det är bara en dröm, och lika diskret som jag anlände, lika diskret lämnar jag palatset. Oj, jag glömde visst låsa mitt palats – så det är öppet för dig också!

För mer information: http://www.ritzcarlton.com/en/hotels/oman/al-bustan

För mer inspiration:

Foto: Susanne Nilsson samt press

UPP
Translate »