MAT OCH DRYCK

ANNA DE CODORNIU I EN FANTASTISK BLOMERSKRUD

Flaskan är så vacker att vi knappt vill öppna den.

Inför sommaren 2017 inleder det spanska vinhuset Codorníu ett designsamarbete med konstnären Clara Hallencreutz. Med inspiration hämtad från sin konst har Clara Hallencreutz valt att klä den ekologiska premiumcavan Anna de Codorníu i en vacker vit blomsterskrud – vilket också går i linje med vårens och sommarens stora blomstertrend. Cavan kommer säljas i en limiterad upplaga och lanseras på Systembolaget nu i mitten av maj.

För första gången släpps en av Spaniens mest sålda premiumcava Anna de Codorníu i en limiterad design. Bakom designen står den svenska konstnären Clara Hallencreutz, känd för sina nyskapande konstverk som varvas av både pop, surrealism och geometrisk abstraktion. Ett återkommande inslag i hennes konst är blommor i olika konstellationer – både till färg och form. Det är också blomstermotiv som legat till grund för Anna de Codorníu limiterade design.

Anna de Codorníu är en premiumcava där druvan Chardonnay utgör större delen av blenden, vilket ger den en torr och elegant stil. Vinets doft är full av behagliga toner av tropiska frukter, som ananas, men även av citrus, grapefrukt och lime. Smaken är behagligt avrundad, torr och fräsch med inslag av citrus. Den eleganta smaken gör vinet lämpligt som aperitif och till lätta fisk- och skaldjursrätter. Varför inte till sushi, sashimi eller milt kryddad carpaccio? Anna de Codorníu är en av Spaniens mest sålda premiumcava och är sedan sommaren 2016 ekologisk.

Anna de Codorníu finns i Systembolagets ordinarie sortiment och har artikelnummer 736901 och kostar 109 kronor.

För mer information:

http://www.codorniu.com

www.springwine.se

UPP
Translate »