MAT OCH DRYCK

BARTENDERTÄVLINGEN BACARDÍ LEGACY 2017 STARTAR

Nu går startskottet för BACARDÍ Legacy!

Fram till och med den 11 september kan bartenders från hela landet delta med en egenkomponerad drink i en av branschens största bartendertävlingar.

Gn Chan vann tävlingen 2016.
Gn Chan vann tävlingen 2016.

Vinnaren får representera Sverige i en global final och där tävla om att få servera sin cocktail på några av världens mest prestigefyllda barer. BACARDÍ Legacy startades 2008 med syfte att upptäcka nya drinkar som har potential att bli framtidens klassiker och leva i århundraden framöver på samma sätt som BACARDÍ Mojito, BACARDÍ Daiquirí och BACARDÍ Cuba Libre. Idag är BACARDÍ Legacy en av världens främsta cocktailtävlingar för bartenders. Utöver en egenkomponerad drink bedöms deltagarna bland annat på deras färdigheter i arbetet som bartender samt förmågan att på bästa sätt blanda några av världens mest kända cocktails. Den nationella vinnaren får representera Sverige under världsmästerskapet.

– BACARDÍ Legacy är en unik chans för bartenders att bli internationellt erkända. Jag är säker på att många svenska bartenders har kombinationen av den starka personlighet, gedigna kunskap och stora mängd kreativitet som krävs för att gå långt i tävlingen. Vi har redan fått in många spännande bidrag och förhoppningen är att få ännu fler innan ansökningstiden löper ut, säger Richard ”Chille” Man, Brand Ambassador på BACARDÍ i Sverige.

I år genomförs BACARDÍ Legacy på ett nytt sätt som garanterar att en representant från varje land slutligen medverkar i den globala finalen. Fram till och med den 11 september kan bartenders över hela Sverige ansöka till tävlingen. Därefter utses tre finalister i en nationell deltävling som får delta med sin cocktail i en europeisk final i London den 8 november. Den mest lovande deltagaren från varje land ställs sedan mot ett trettiotal av världens bästa bartenders i världsmästerskapet under april 2017.

Den slutliga vinnaren av BACARDÍ Legacy får resa jorden runt och besöka barmässor, BACARDÌ-destillerier samt gästspela och föreläsa på några av världens mest välkända barer för att etablera sig på den internationella barscenen. Vinnaren blir också en del av nästa års tävling och den vinnande drinken en del av framtidens BACARDÌ-klassiker.

Årets jury för den svenska tävlingen är Richard ”Chille” Man, Brand Ambassador på Bacardi och Årets Branschförbättrare 2015 samt Jimme Hulth, Head Bartender på Tjoget bar och restaurang i Stockholm. Den globala slutfinalen av BACARDÍ Legacy kommer att hållas i Berlin, Tyskland under april 2017.

För mer information:
www.bacardilegacy.com

UPP
Translate »