EUROPA

BLUE HOTEL SPA – NYÖPPNING PÅ LIDINGÖ

Längst ute på östra Lidingö ligger Elfviks udde och Blue Hotel med sitt Blue Spa omgivna av havet. Sedan ett par månader tillbaka finns där ett skinande nytt premium-spa med såväl uppvärmd varm källa som hamam.

Blue SPA utomhuskälla

Det är bara tjugo minuter från Stockholms innerstad och en perfekt oas för ultimat avkoppling. Redan på väg ut till Blue Hotel åker axlarna ner något. Kanske är det tanken på att jag snart kommer att ikläda mig en morgonrock som jag ska spendera en stor del av dagen i, eller så är det synen av vattnet som visar sig när jag lämnar city och kör över bron till Lidingö.

Blue Hotel entré

Väl över på ön tar jag till höger och fortsätter köra på vägar som blir smalare och smalare ju längre österut jag kommer. Jag passerar hästhagar, små pittoreska hus och några bondgårdar, känslan av att vara på landet är påtaglig fastän det knappt är en kvart sedan jag befann mig i stan. Blue Spa på Lidingö öppnade i mars och samarbetar med tyska hudvårdsmärket Babor.

Blue SPA

Jag checkar in mig som gäst över dagen och visas in till det fräscha omklädningsrummet som andas stilren avkoppling. Hela spaområdet går i ljusa färger, det är vitt, trä och sten som gäller. Som kontrast till det stilrena inomhus har man skogen utanför de stora fönstren som går från golv till tak, och bakom den skymtar man havet. Efter en lyxig spabehandling kan man alltså ta sig ett dopp i vågorna eller, för den som inte riktigt känner sig redo för det naturligt uppvärmda havsvattnet, ett dopp i Blue Spa’s pool som håller jämn temperatur året om.

Blue SPA hamam-behandling

Spaets signaturbehandling heter Babor Blue Signature och omfattar både ansikte och kropp. Det känns oerhört lyxigt att under 90 minuter bara sjunka in i egna tankar medan vana och skickliga händer först utför en peeling på hela kroppen och sedan ger ansiktet en så kallad Babor Blue Boost för att tillföra huden intensiv fukt. Behandlingen avslutas sedan med en underbar ryggmassage. Jag känner mig skönt avslappnad efter behandlingen, samtidigt som massagens tycks ha medfört att kroppen tillförts energi. Det här med att få igång blodcirkulationen är inte att förakta. Naturligtvis måste jag prova ett dopp i den varma källan som håller jämn temperatur året om.

Blue Hotel ute-lounge

Jag kan lätt föreställa mig hur lyxigt det måste kännas att ligga i den under vinterhalvåret. Som pånyttfödd beger jag mig till restaurang Blue Dining där köksmästaren Hans Jacobsson tillsammans med sin personal har dukat upp en dignande buffé med massor av läckerheter. Maten är vällagad och mycket god – eller, för att citera Hans Jacobssons ambition – det är syndigt sunt! Rötterna ligger i det klassiska svenska köket, men man låter sig också inspireras av såväl historiens Ostindienfarare som den moderna världsresenären. I så hög utsträckning som möjligt använder sig köket av både närproducerade och ekologiska råvaror. Det känns bra att rödlistad fisk aldrig serveras och ett kul inslag är att man varje månad samarbetar med en utvald nätproducent vars råvaror lyfts fram lite extra.

Blue Hotel restaurang2

I Blue Dining lagas maten från grunden, man undviker onödiga smaktillsatser för att ge en större smakupplevelse. Med andra ord känns hela besöket som en present både till in- och utsida. Jag låter mig väl smaka av buffén och kan absolut inte klaga på utsikten som består av Stockholms inlopp. Blue Hotel är ett populärt konferenshotell och kan ta emot grupper på upp till 150 personer, det finns 90 bäddar fördelade på 63 rum. Ett roligt inslag på nästa konferens kan kanske vara att i grupper om åtta personer besöka spaet för en ansiktsbehandling? Hur som helst så var det riktigt skönt att besöka Blue Hotel och Blue Spa.

Blue Hotel hav

I bilen tillbaka till stan känner jag hur dessa injektioner av energi i form av massage och god mat har satt sig i kroppen. Så lyxigt att bara dra iväg en dag och pyssla om sig själv. Och det faktum att denna oas ligger på knappa tjugo minuters avstånd från city så att man vare sig behöver planera eller packa ner mer än det man absolut behöver ha med sig, det vill säga snudd på ingenting, gör inte saken sämre. Det här måste utforskas mer, jag tänker mig redan att fråga några väninnor om vi inte bara ska checka in oss någon dag framöver.

Jo, så får det bli.

För mer information:
www.bluehotel.se

Foto: Press

UPP
Translate »