MAT OCH DRYCK

BRÄNNLAND ISCIDER

Brännland Iscider. Vi gillar allt som inte är möjligt.

Som till exempel att tillverka Cidre de Glace i norra Sverige. Cidre de Glace, eller iscider som det kallas på svenska, kommer ursprungligen från Kanada och är väl kanske mest känt som Ice Wine. Brännland Iscider tillverkas i Västerbotten och årgången som vi provade på en tillställning för ett par veckor sedan skördades 2013 och består av inte mindre än sju olika sorters äpplen.

Producenten säger så här om Brännland Iscider: ”Det här är på många sätt ett klassiskt dessertvin men särskiljer sig från andra söta viner genom sin tydliga syra och fräschör. Den ackompanjerar desserter och ostar som till exempel Comté men fungerar också bra som aperitif.

Syran och äppelfräschören öppnar dörren mot matchningar med nya spännande smaker. Med skapandet av en helt ny iscider-tradition kommer också visionen om att skapa en förnyad äppeltradition i norra Sverige. Visionen är unik eftersom det inte har funnits kommersiellt avkastande äppelodlingar i Norrland på decennier, kanske ett sekel, och vi har möjligheten och ansvaret att forma en äppel- och isciderkultur, en helt ny terroir.”

Vågar du testa något nytt?

För mer information:
www.brannlandcider.se

UPP
Translate »