MAT OCH DRYCK

BYT UT SNAPSEN TILL ROM I PÅSK

Varför inte byta ut snapsen under påsken till något mer spännande som rom. Plantation Rum finns återigen med sin exklusiva förpackning med sex stycken dubbellagrad rom från olika terroir. Plantation Experience Pack innehåller rom från Jamaica, Barbados, Trinidad, Guatemala, Peru och Belize, och släpps nu återigen på flertalet Systembolagsbutiker.

De olika romsorterna präglas av sitt hemland och tar med provsmakaren på en spännande och uttrycksfull smakresa av terroir och dubbellagring. Plantation Experience Pack innehåller:

Plantation 3 Stars

Ljus rom, från början mörk och lagrad på bourbonfat från Jamaica, Barbados, Trinidad och slutligen lagrats på Ferrandfat hos Maison Ferrand. Därefter sker bomullsfiltrering som klarnar rommen och binder ihop smakerna. En diskret smak av kryddighet som avslutas med sockerrör och vanilj.

Plantation Original Dark

En rom från Jamaica och Barbados där den först har lagrats på bourbonfat i Barbados och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike. Fruktiga smaker med vita russin och torkad ananas som sedan övergår till kryddiga och torrare toner.

Plantation Grand Reserve

En rom från Barbados som har dubbellagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike. Tropiska toner som övergår till en färsk vaniljstång med viss sötma, inslag av arrak och choklad.

Plantation Gran Anejo

En rom från Guatemala och Belize som först har lagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike. Rik och välstrukturerad smak med inslag av tobak, lakrits och ekiga aromer.

Plantation XO 20th Anniversary

Master blendern har noggrant valt ut det bästa Barbados kan erbjuda till 20th Anniversary för att få fram denna eleganta rom som först har lagrats på bourbonfat och sedan på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike. Fyllig rom med viss sötma, frisk och välbalanserad med smak av arrak, vanilj, marsipan och choklad.

Plantation Single Vintage Peru 2004

Detta är ett samarbete med Destilerías Unidas S.A. de Peru, där rommen destilleras i Colón och sedan lagrats i Peru på två olika typer av fat, Bourbonfat 200 L och Slovenianfat 225 L. Den andra lagringen görs i Frankrike på Ferrandfat 350 L. Stor smak av kokta äpplen, citron, mango och valnötter som sedan avslutas med vitpeppar, vanilj och muskotnöt.

Själva Plantation Experience Pack innehåller 6 flaskor á 10 cl per flaska har ett pris på 449 kr. Artikelnummer: 11426

UPP
Translate »