Annons från Grekiska Statens Turistbyrå

City Break i Grekland  med oväntade kombinationer

City Break är en växande trend riktad till människor som inte bara önskar ett ”ytligt” stereotypt förhållande till populära stadsdestinationer, utan som också söker en djupare kunskap om kultur, den faktiska livsstilen och verkliga karaktären i en stad. Grekiska städer kombinerar alla dessa element som behövs för att locka den kräsna besökaren.

Athenian Trilogy (Academy – University – Lycabetus hill). Photo: GNTO, Y. Skoulas

Aten – gammal men ändå så modern

Den grekiska huvudstaden är en stad som har allt; ett livligt kosmopolitiskt nav med en rik kultur, en lång historia och ett milt klimat. Detta lockar turister från hela världen och lovar en minnesvärd vistelse vare sig som en kort paus eller en längre resa. Njut av Atenas dag- och nattliv!


Athens, Acropolis. Photo: GNTO, Y. Skoulas

Låt dig inspireras mer: The country with the world’s most film-friendly light in its DNA

Använd det moderna tunnelbana, spårvagnen och järnvägssystemet för att nå de flesta destinationer. Gå längs strandpromenaden vid foten av Akropolis; besök stadens centrum och dess traditionella stadsdelar, museerna, de forntida platserna och monumenten, teatrarna och konstgallerierna. Och spara lite av din tid för att besöka förorterna också.

Athens, Dromeas. Photo: GNTO, Y. Skoulas
Athens. Stavros Niarchos Foundation. Photo: GNTO, Y.Skoulas

För mer information om kommande event: upcoming events

De norra förorterna är mer gröna än andra områden. Du hittar fantastiska restauranger, gallerior, nattklubbar och sportanläggningar. Kör söderut och följ kustlinjen, längs den ateniska rivieran, upptäck de soliga stränderna i södra Attika, besök historiska platser, koppla av vid havet, ta en uppfriskande simtur eller träna din favorit vattensporter.

Athens. Faliro. Photo: GNTO, Y.Skoulas

Utforska fler romantiska platser i Aten  romantic spots in Athens

Glöm inte att huvudstaden i Grekland också är den grekiska underhållningens huvudstad. Vill du njuta av internationella kulturevenemang, gå på klassisk eller modern musikkonserter på vintern eller på sommaren? Vill du dansa hela natten till rytmerna av både grekisk och internationell musik? Känner du för att äta middag efter midnatt? Medan du upptäcker nattliv i Aten, kan du uppleva allt ovan och mycket mer!

Athens, Psirri. Photo: GNTO, Y. Skoulas

Fantastiskt nattliv i Grekland  night life

Oavsett om du reser för affärer eller för nöje, är Aten det perfekta valet för att blanda dessa två, när som helst på året!

För mer information: Athens

Thessaloniki – här får du äventyr hela dagen.

Thessaloniki som ligger 520 km. norr om Aten är Greklands näst största stad och regionens viktigaste centrum. Den grekiska ”Lady of the North” är elegant och förfinad och är en modern livlig stad som välkomnar besökare att lära sig om dess historia och kultur. Thessaloniki är den perfekta destinationen om du känner för en helgutflykt eller en tre-dagars resa.

Macedonia, Thessaloniki. Agios Panteleimonas. Photo: GNTO, H. Kakarouhas

Lokalbefolkningens och besökarnas favoritpromenad ligger precis intill vattnet mot Thermaikosbukten. Numera sträcker sig promenaden längs New Beachfront (Nea Paralia) förbi Makedoniens palats upp till Thessaloniki konserthus och täcker 4 km. Hela området har rekonstruerats och nya parker har byggts med fontäner och imponerande skulpturer som den iögonfallande ”paraplyerna” av Zongolopulos.

Macedonia, Thessaloniki. Port. Photo: GNTO, H. Kakarouhas
Macedonia, Thessaloniki. New Seaside. Photo: GNTO, H. Kakarouhas

Thessaloniki är en stad med 35 museer och 12 gallerier. Samtida konst har haft ett hem här sedan 1979, när Alexandros Iolas, en känd grekisk samlare, har donerat sin samling Andy Warhol, Max Ernst, Max Beckmann, Fluxus och andra konstverk till det makedonska museet för samtida konst.

Macedonia, Thessaloniki. Concert Hall. Photo: GNTO, H. Kakarouhas
Macedonia, Thessaloniki. Walls. Photo: GNTO, H.Kakarouhas

För mer information: Culture life in Thessaloniki

Det gamla Ladadika-distriktet ligger vid stadens västport som brukade vara hjärtat i grossisthandeln för bra för 40 år sedan. Idag är detta distrikt känt för de kulinariska läckerheterna som erbjuds i matställen och barerna – några av dem med levande musik – inrymda i de renoverade gamla butikerna som ligger i de tegelstenade gränderna i området. Här kan du förstå att Thessalonikis kulinariska tradition är något som lokalbefolkningen tar mycket på allvar.

Photo: GNTO, P. Merakos

För mer information: Greek snacks everywhere you go

För mer information om City Break i Thessaloniki: here

Res till Thessaloniki med anledning av stora evenemang som Thessaloniki International Fair i september, Thessaloniki International Film Festival i november och Thessaloniki Book Fair i maj.

För mer information: Thessaloniki

För all övrig information om Grekland besök: http://www.visitgreece.gr/

UPP
Translate »