NORDAMERIKA

PÅ VÄG TILL COLORADO? HÄR KOMMER NÅGRA TIPS!

Upplev Colorad om hösten! Hisnande vackert och spännande!

Colorado är en året-runt-destination som erbjuder enastående äventyr, rekreation, en blomstrande konstscen, ett rikt kulturarv, smakrika rätter – och 25 kända skidorter och resorts. Statens hisnande naturlandskap har naturligt varma källor, sju stora floder, många fridfulla sjöar och reservoarer, 11 nationalparker och monuments, över 850 rancher som är öppna för besökare, och 58 bergstoppar på över 4 200 meter. Här kommer några tips om vad man kan uppleva där.

1. Panorama Point (Boulder)

bd1e2217b2fe551f_org

En liten bit ifrån Flagstaff Road ligger det fotosköna och vidsträckta landskapet Panorama Point. För den som gillar vandring finns det flera vandringsleder i området – däribland Panorama Point Loop som på höstens kant bjuder på fantastiska naturfärger. Det vilda djurlivet med pumor, prärievargar, rävar, hjortdjur och rovfåglar är också en häftig upplevelse i området.

2. Rocky Mountain National Park (Estes Park)

I Rocky Mountain National Park finns 3200 älgar och ett spektakulärt bergslandskap med fantastiska höstfärger. Under september och oktober är älgarna som mest brunstiga, vilket skapar goda möjligheter att se djuren. Under gryning och skymning kan älgar och andra vilda djur skymtas – och under de tidiga morgon- och kvällstimmarna finns chansen att få höra älgarnas parningsrop.

3. Mount Evans (Clear Creek County)

bd27e6076abaca0e_org

I Colorado finns den högsta asfalterade vägen i Nordamerika, Mount Evans, som hänför besökare med sin bergsmiljö och panoramautsikten över avlägsna bergstoppar, sjöar, dalar och glaciärer. Bergets topp är över 4 300 meter och längs vägen betar bergsgetter och tjockhornsfår som dessutom gärna ställer upp på bild.

4. Rawah Ranch (Glendevey)

a941fc69fdf9f6cc_org

Rawah Ranch är namngivet av Indianerna och ligger i en av de mest natursköna och orörda dalarna i Colorado. Här kan du beskåda och fotografera vilda djur direkt från hästryggen eller till fots i de lokala vandringsspåren.

5. Glenwood Canyon Recreation Trail (Glenwood Springs)

Att hyra en cykel och färdas längs Coloradofloden och Glenwood Canyon Recreation Path in i Glenwood Canyon är en oförglömlig naturupplevelse. Utöver den vackra floden finns flockar av tjockhornsfår som lever på klipporna, precis i närheten av cykel- och gångbron.

6. Pawnee National Grassland (Greeley)

I Greeley finns en mängd olika miljöer att fånga på bild. Alltifrån landsvägar till öppna landskap och reservoarer. På den 1 930 kvm stora prärien Pawnee National Grassland, finns ett rikt djurliv med arter som gaffelantilop, svartsvanshjort, prärievargar, grävlingar och präriekatträvar – samt ett flertal fågelarter såsom Colorados delstatsfågel svartsparv.

7. South Park National Heritage Area (Park County)

Mosquito Ranges fyra kilomteter höga toppar är ögonfallande och i sluttningarna skimrar naturen i gyllene färger i slutet av augusti. De mest populära platserna att njuta av höstens gyllene färgerna är från toppen av Kenosha Pass och längs Colorado Trail.

8. North Sterling State Park (Sterling)

b33c5694e4534b3f_org

På de höga slätterna i North Sterling State Park finns många vilddjur. När fåglarna flyttar på hösten bildas flockar av hökar och örnar. Medan vissa bara passerar igenom, bosätter sig andra för vintern. Den bästa tiden att se de vilda djuren är tidigt på morgonen – och håll särskilt utkik efter duvor, flyttfåglar, lodjur och gaffelantilop.

9. Colorado Birding Trail (Statewide)

Colorado Birding Trail består av hundratals olika platser där besökare kan betrakta det vilda djurlivet. Varje led har ett unikt namn och flera sevärda naturområden. Vissa vägar inkluderar vandring, promenadstigar eller plattformar där gästerna kan observera den varierande naturen.

För mer information:
www.colorado.com

UPP
Translate »