Annons från Grekiska Statens Turistbyrå

Det grekiska världsarvet

Grekland som världsarv

 Utifrån sitt geografiska läge är Grekland en korsning där civilisationer genom tiderna som har lämnat sina spår överallt. Detta återses inte minst i museernas och bebyggelsens arkitektur, vardagslivet, seder och i alla former av konst i de olika regionerna i landet. Som besökare i Grekland upplever man en resa till historiska, kulturella, konstnärliga och folkliga traditioner.

Följande finns att läsa på UNESCO: s officiella webbplats:

”Monumenten som ingår på världsarvslistan väljs ut och godkänns på grundval av deras värde som de bästa exemplen på människans kreativa geni. De uppvisar ett viktigt utbyte av mänskliga värderingar och har ett unikt eller åtminstone exceptionellt vittnesbörd om en kulturell tradition eller till en civilisation som lever eller har försvunnit. De är direkt kopplade till viktiga stadier i mänsklig historia och av denna anledning har de enastående universell betydelse och är en del av mänsklighetens gemensamma arv ”

Photo: GNTO/Athens, Acropolis/ Y. Skoulas

För mer information se: World Heritage Sites

De grekiska monumenten

Bortsett från antika, bysantinska och post-bysantinska monument och arkeologiska platser, är andra attraktioner för besökarna de olika byggnaderna med olika användningsområden och former, som i tidigare perioder brukade uppfylla de praktiska, funktionella och sociala behoven hos invånarna. Broar, väderkvarnar, vattenkvarnar, vattenbrunnar, krigsmonument och statyer, historiska och offentliga byggnader, till och med gamla industribyggnader som idag används för andra ändamål – alla lockar besökarens intresse och beundran.

Photo: GNTO/Peloponnese, Ancient Olympia / P. Matsouka

För mer information se: Monuments

Arkeologiska platser i Grekland

Grekland är bokstavligen en enorm arkeologisk plats. Eftersom landet redan var bebodd från förhistorisk tid kan spår av mänsklig civilisation hittas överallt, i alla hörn av landet. De stora arkeologiska platserna i Grekland lockar varje år hundratusentals besökare. Människor från hela världen kommer för att på nära håll se ursprunget till västerländsk civilisation och att känna kraften och vitaliteten som dessa platser utstrålar.

Photo: GNTO Archive, Heraklion, Knossos

För mer information se: Archaeological Sites

Evenemang i Grekland

Grekland är ett riktigt paradis för kulturturism, en stor resa till historia och konst. Utbildningsutflykter, teaterpresentationer, festivaler, pilgrimsresor, besök på arkeologiska platser, monument och museer, utflykter för att studera den naturliga miljön, folkkulturskultur – detta är bara några av de många saker som Grekland har att erbjuda inom kulturturismsektorn.

Photo: GNTO/Peloponnese, Epidaurus / K. Vergas

För mer information se: Events

Museer i Grekland

Grekisk kultur är en av de mest emblematiska i världen. Greklands bebyggelse från djup förhistoria, underverket med klassisk grekisk kultur, Byzantiums ära och landets moderna historia lockar fantasin.

Grekland är verkligen ett stort utställningsområde där århundraden, influenser och vardagsliv blandas samman. Den som har chansen att besöka en liten grekisk ö kommer säkert att fortsätta resan i kulturen eftersom dagliga redskap är identiska med de som finns i grekiska museerna.

Photo: GNTO Archive, Athens, Acropolis Museum

För mer information se: Museums

Slott i Grekland

Grekland är landet där myt och tradition, historia och kultur spelar en ledande roll.

Det är absolut nödvändigt för ett land att kunna visa sin historia för Världen och att få människor att veta om den. Liksom dess grannländer i Medelhavet har Grekland under århundraden varit påverkat av olika civilisationer och spår av dem kvar över hela landet för alla att se.

Photo: GNTO/Kos, Castle of Neratzia /Y.Skoulas

För mer information se: Castles

Grekiska möten och incitament

Grekland är en plats för kultur, konst och vetenskap. Landets tradition för att bidra till globala kulturella och vetenskapliga samhällen, i kombination med dess enastående naturskönhet och utmärkta infrastruktur, har gjort det till en idealisk plats att hålla konferenser på. Under de senaste åren har Grekland mer och mer ofta välkomnat personer som har deltagit i symposier, konferenser och utställningar. Atens internationella flygplats ”Eleftherios Venizelos”, en av de mest moderna flygplatserna i världen som har varit i drift sedan 2001, har bidragit till att internationella konferenser ökat kraftigt.

Photo: GNTO Archive / Y. Skoulas

Grekland ligger i hjärtat av Medelhavet, i närheten av många andra nationer. Stora mässor såsom Thessaloniki International Fair, är exempel vars prestige har fått en betydande plats på den globala marknaden. Särskilda utställningar om arkitektur, byggnad, högteknologiprodukter, hållbar ekonomi och utveckling och om många andra ämnen hålls året runt i många delar av landet, och lockar både professionella från hela världen och allmänheten.

För mer information se: Meetings

För ytterligare information om Grekland besök: http://www.visitgreece.gr/

UPP
Translate »