TEKNIK

DIN BÄSTA VÄN PÅ RESAN

Alla vet vi att en långflygning kan vara jobbig. Nu finns det en lösning som vi gillar.

När Apple släppte sin nya iPad Pro med 10,5 tums skärm var det många som tänkte att nyheterna endast var en snäppet större skärm. Men så fel de hade! Den stora nyheten är visserligen skärmen, men storleken är faktiskt underordnad. Genom att förse skärmen med något som kallas för TrueTone (den anpassar färgerna automatiskt efter rummets belysning) samt höjt skärmens uppdateringsfrekvens till 120 Hz har Apple lyckats med att få allt annat i skärmväg att se mer eller mindre bedrövliga ut. Den här skärmen är ruskigt skarp och med den snabbare frekvensuppdateringen blir text aldrig suddig, inte ens när du bläddrar på skärmen. Det är sjukt imponerande!

Batteritiden är som vanligt imponerande. Du kan överleva flygningar till såväl USA:s västkust som östra Asien utan att behöva oroa dig för om det finns fungerande USB-portar på planet. Trots att storleken på iPad ökat så är vikten densamma som 9,7 tumsversionen. Faktum är att den inte alls känns större, fast den är det.

Tillsammans med nya Apples Smart Keyboard är nya iPad Pro 10,5 perfekt för de som vill kunna arbeta på flyget eller på semestern. Tillsammans med nya iOS 11 är det dessutom enklare att få tillgång till alla filer, det finns stöd för dra & släpp mellan olika appar och mycket mer.

Pris från: 7 495 kr

Appar som kan göra resan ännu bättre:

iWork: Apple office-svit finns att hämta gratis på App Store. Kan såväl öppna som spara Word & Excel-dokument.

Netflix: Erbjuder nu nedladdningsbara filmer och tv-serier. Dessa kan sparas 30 dagar innan de raderas. Perfekt för flygresan eller om du spenderar semestern på landet i det svenska sommarregnet.

iMovie: Filma med iPad (med otroligt bra kvalitet!) och redigera sedan filmerna innan du delar dem på sociala medier.

UPP
Translate »