ASIEN

DUBAIS BÄSTA HOTELL

Vi har varit tillbaka till Dubai och bott på två fantastiska hotell!

Dubai

Foto: Matz Thomassen

Dubai är i ropet. Nästan dagligen kan man läsa artiklar om denna fantastiska stad som för bara några decennier sedan vara en liten fiskeby, men som nu i snabb takt seglar upp mot toppen på listor över saker som man bara måste uppleva. Och man behöver inte ta många steg i den här staden innan man upplever något.

Här finns restauranger i toppklass, världens högsta byggnad, inomhus utförsbacke och några av världens största köpcentrum. Här går den uråldriga arabiska kulturen hand i hand med den moderna världen, och tillsammans bär de utvecklingens fana – i Dubai tycks den aldrig sluta vaja. En tur till kryddmarknaden är lika spännande som afternoon tea på Burj Al Arab. Att äta middag på de bästa restaurangerna är lika givande som en tur till gamla Dubai där maten serveras på papptallrikar från hål i väggen. Det här är staden där utbuden inte nödvändigtvis behöver jämföras och graderas, det finns utrymme för allt och alla.

Lyxturister och backpackers delar den Arabiska halvön, och var och en gör som den vill. Fast en sak kommer vi på First Class Magazine aldrig att kompromissa om, och det är boendet. Därför åkte vi tillbaka till Dubai inför det här numret för att testa två hotell som har rykte om sig att tillhöra stadens allra bästa.

Det första ligger i öknen fem mil utanför stan. Al Maha Desert Resort & Spa bjöd på fullständig avkoppling och oväntat middagssällskap.

På det andra, One&Only Royal Mirage, bodde vi kungligt, hade privat strand och fem minuters avstånd till Dubai Marina. Båda är fantastiska och omöjliga att jämföra. Men det behöver vi ju som sagt inte göra.

UPP
Translate »