AFRIKA

DUMATAU CAMP BOTSWANA

Dumatau betyder ”där lejonen ryter”. Lejon i all ära, men det är framför allt för sina stora hjordar av elefanter som Dumatau Camp Botswana är känd.

Omgivning

Elefanterna, och flera andra djurarter förstås (vi befinner oss trots allt i Afrika!), kan ses både under game drive, men också från den generösa terrassen utanför din lodge.

Pool

Lugn, bara lugn. Även om elefanthjordarna är det som gjort Dumatau Camp känt, så finns det ett rikligt utbud även av andra djur. Vad sägs om till exempel letjevattenbock, zebra, giraffer, vildhundar, geparder och hyenor? Lägg därtill lejon, leoparder och vildhundar och säg mig sedan vad mer du önskar dig? Fåglar? Javisst inget problem, DumaTau är även känt som ett IBA, Important Bird Area. DumaTau erbjuder tio lyxiga units, alla är givetvis utrustade med on-suite badrum vars utsikt tar andan ur en. Av de tio ”rummen” är två anpassade för familjer, för de som reser fler än två. Här finns givetvis en restaurang med tillhörande bar. Kvällarna inleds och avslutas ofta nere vid vattnet kring elden där dagens erfarenheter utbyts. Önskar man koppla av under dagtid rekommenderas ”egentid” vid poolen eller på det privata soldäcket vid ”rummet”.

Vildhundar

Game drive görs både på morgonen och på eftermiddagen vilket ger möjligheten att se fler djurarter. Självklart finns det även en spännande Night drive som verkligen kan rekommenderas. Hyenornas ögon som syns i buskagen lite varstans gör att man stundtals känner sig som självaste Karen Blixen. Det är även under natten man kan få möjlighet att se galagos (bush babies), springhare och jordvarg. Den som har extrem tur kan få uppleva att se den mycket sällsynta och skygga myrkotten.

Solnedgång 2

Botswana har ju en väldigt stor population elefanter och det bedrivs flera projekt som syftar till att ta reda på vilken inverkan den stora stammen har både på vegetationen och på andra djurarter. Överhuvudtaget är medvetandegraden gällande djur och natur hög – DumaTau Camp får sin energi från solceller och man släpper ut minimala mängder kolmonoxid.

Badrum 2

Tillsammans med lokala myndigheter driver man flera andra projekt för att bevara utrotningshotade djurarter som till exempel vildhund, lejon och hästantiloper. Dumatau Camp ligger vid Linyanti Swamp med närhet till Savutekanalen och är verkligen värd ett besök för den som planerar en spännande resa till Botswana. Utsikten över det vackra landskapet är bedårande och utdelningen vad gäller möten med exotiska djur är hög. Det här med att kombinera upplevelser med total avkoppling är verkligen något som jag rekommenderar. Ingen dag är den andra lik och du vet aldrig vad som väntar dig runt nästa krön.

För mer information:
www.wilderness-safaris.com

Foto: Susanne Nilsson

UPP
Translate »