UR & JUVELER

EBBA BRAHE JEWELLERRY

Ebba Brahe Jewellery: Den romantiska legenden om den unga vackra grevinnan Ebba Brahes och kung Gustaf II Adolfs olyckliga kärlekshistoria lever än i dag kvar i form av vackra, moderna smyckekollektioner.

eb2

Den vackra hovdamen och grevinnan Ebba Brahes romans med den unge kung Gustaf II Adolf på 1600-talet är en spännande historia om hjärta, smärta och kärlek med förhinder. Ebba ansågs inte tillräckligt fin för kungen, och när inflytelserika krafter motsatte sig deras kärlek rann romansen efterhand ut i sanden. Ebba Brahe gifte sig istället med riksmarsken greve Jacob De la Gardie och fick så småningom hela fjorton barn. Maken var ofta frånvarande i fält, och Ebba fick därför ensam ansvaret för familjens gods och gårdar och utvecklades till en skicklig och klok godsägare och affärskvinna.

eb3

När Ebba Brahes nutida släkting Charlotte Ramel var liten flicka fick hon den romantiska historien berättad för sig av sin farfar som var den siste private ägaren till vackra Skoklosters Slott. Hennes farfar berättade också om Ebba Brahes unika pärlhalsband och örhängen som hon fick i passionerad kärleksgåva av kungen, pärlor som än idag finns kvar i Charlottes släkt och vid högtidliga tillfällen bärs av hennes mor. Historien väckte Charlottes intresse för smycken och juveler redan som tonåring, ett intresse som så småningom ledde fram till en yrkeskarriär.

Idag leder Charlotte Ramel företaget Ebba Brahe Jewellery, med kollektioner av vackra smycken för den moderna kvinnan. Designen hämtar ibland sin inspiration från naturen, och från naturfenomen som solförmörkelse. Vissa kollektioner reflekterar även det typiskt skandinaviska, medan andra inspirerats av den franske konstnären Bernar Venets ringformiga rörelsemönster.

eb1

Under varumärket Ebba Brahe Jewellery ryms tidlösa, eleganta örhängen, ringar, manschettknappar, hängsmycken, armband och halsband i ett brett spann från små diskreta till storslagna smycken av ädla metaller och magnifika ädelstenar.

– För mig är varje kvinna exceptionell. Därför faller det sig självfallet naturligt för mig att hennes smycken också ska återspegla det, säger Charlotte. Min ambition är att skapa klassiska smycken i en samtida version.
Nu i juni kommer företagets sajt att utökas med en ny modern e-butik som gör det enkelt att få en god överblick över smyckekollektionerna och lätt kunna inhandla sina favoriter. Vill man komplettera med ”look and feel” rekommenderar vi ett besök på NK Juvelsalong eller Svenskt Tenn i Stockholm.

För mer information:
www.ebbabrahe.com

UPP
Translate »