MAT OCH DRYCK

GASTRONOMISK UPPLEVELSE I 3D

Middagskonceptet Dinner Time Story har gjort sin entré i Sverige. Pop up-restaurangen har poppat upp på At Six i Stockholm där man serverar en 6-rätters meny fredagar och lördagar fram till 9 april. Världens minsta kock, som kommer till liv med hjälp av 3D-teknik, guidar genom menyn som är inspirerad av Marco Polos resa längs sidenvägen. 

Dubai, London och Berlin har redan fått uppleva The Dinner Time Story. Nu är det Stockholms tur. Som middagsgäst får man följa med ut i världen genom avancerad 3D-teknik och storytelling där Le Petit Chef berättar om smakerna han upptäcker längs med resan.


Varje middagsgäst har en egen bok framför sig vid bordet och det är i boken som berättelsen i 3D utspelar sig – då och då far lille kocken också omkring på bordet. Den kulinariska resan börjar över ett stormigt hav mot mellanöstern och sedan vidare till det kryddiga Indien över Himalayas snöklädda toppar för att så småningom landa i Kina. Det är en upplevelse för alla sinnen där resan ackompanjeras med rekvisita, ljud, smaker och dofter. Vi serveras bland annat ostron när vi reser över havet, citrussorbet som får symbolisera den iskalla luften i Himalaya och kryddigt lamm till de fartfyllda upplevelserna i heta mellanöstern. Menyerna som serveras under middagen har komponerats av Andreas Askling med utgångspunkt på hans egna tolkning av de olika destinationernas maträtter. Middagen avslutas med en ny tolkning av en traditionell svensk efterrätt.  Detta är en i allra högsta grad både en kreativ- och kulinarisk upplevelse.

Bokning av Dinner Time Story görs på hotelsix.com

Foto: Mary Örnborg

UPP
Translate »