BILAR

F1-STJÄRNAN MARCUS ERICSSON BESÖKER GÖTEBORG

Sportbilsmässan Gran Turismo Expo får fint besök i Göteborg av den svenske Formel 1-föraren Marcus Ericsson. Mässan satsar i år på en stor Formel 1-salong där den svenske F1-stjärnan gör ett av sina få framträdanden i Sverige

9e190ebe1cb08d64_800x800ar

Marcus Ericsson är Sveriges senaste racerförare som har nått hela vägen fram till kungaklassen Formel 1, när han i mars i år debuterade i Australiens Grand Prix. Samtidigt genomgick det tekniska F1-reglementet stora förändringar, hybridtekniken revolutionerade bilarna men gjorde också att motortillverkarna kom i otakt.

Det blev lite av ett lotteri för teamen med motorleverantörerna. Marcus team, Caterham, drog en nitlott och därför har hans första år i F1-sporten varit ”karaktärsbyggande”, om man ska uttrycka sig lite positivt. Men efter sommaren har det gått snabbt framåt, och han har lämnat både sin teamkamrat och de närmaste konkurrenterna bakom sig.

Marcus Ericsson gör ett unikt besök på Gran Turismo Expo i Göteborg, trots hans späckade tävlingsschema. F1-intresserade mässbesökare har möjlighet att träffa Marcus och höra honom berätta om hans första år i Formel 1. Men dessutom bjuder mässan på en stor F1-salong med bland annat formelbilar, simulatorer och klockor.

Gran Turismo Expo Göteborg i Eriksbergshallen är öppen för allmänheten den 15-16 november. Biljetter köps på Ticnet.

UPP
Translate »