BILDSPEL

FOTOGRAF TOM VARLEY

Tom Varley är en fotograf från Zimbabwe som är född och uppvuxen i bland annat Hwange med närheten till Hwange National Park.

MG_1553

Med en pappa som var professionell  guide utvecklade han snabbt sitt intresse för den afrikanska floran och faunan. Så småningom fick han även uppleva de spännande Victoriafallen vars flöde ändrar form utifrån årstiderna. Som ung man började han paddla kajak på Zambezifloden och blev sedermera guide för forsränningen. Det var här hans brinnande intresse för Zambeziflodens kraft startade.

Tom bor i Victoriafallen som klassas som en av världens vackraste och även en av världens mest fotograferade platser. Tack vare kärleken till vattenfallen, Zambezifloden och Afrikas djur- och naturliv tillbringar han större delen av dagarna med att fotografera och filma. Tom utmanar sig själv till det yttersta för att få till väldigt unika bilder av Victoriafallen. Bland annat friklättrar han utför klippväggarna för att fotografera vattenfallen från vinklar som ingen människa tidigare har kommit åt. Med åren har hans bilder kommit att bli allt mer förfinade och på följande sidor kan First Class Magazine som första svenska tidning erbjuda av ett urval av hans makalöst vackra fotografier.

För mer information:
www.facebook.com/tomvarleyphotography

Tom har även publicerat en helt unik bok som återfinns i den lokala bokhandeln i Victoriafallen.

UPP
Translate »