EUROPA

GREKLAND ÖPPNAR UPP

Sakta börjar Grekland öppna upp för sommaren och om det är något som vi svenskar längtar efter är Grekland, och de längtar efter oss. Grekland är mycket beroende av turismen, och den svenska marknaden är mycket viktig för oss säger Harry Theoharis, turistminister i Grekland vid en presskonferens som hölls tidigare i vecka i Stockholm.

Mr Theoharis berättar vidare att Grekland har vidtagit många åtgärder för att trygga både lokalbefolkningen och turisterna som besöker Grekland. –  Vi har bl.a. fokuserat på att vaccinera så många som möjligt som arbetar inom turistnäringen då den är så viktig för Grekland.

Harry Theoharis – Greklands Turist Minister

För oss svenskar gäller följande för inresa:

  • Ett bevis på att man är vaccinerad med båda doserna. Det så kallade Gröna beviset som sägs vara tillgängligt i Sverige de 1:a juli.
  • Ett PCR-Test som inte får vara äldre än 72 timmar.
  • Ett antikroppstest som visar att du haft Covid 19 och därmed har antikroppar.

I Grekland gäller följande:

  • Ansiktsmask ska bäras i publika miljöer, restauranger och stränder undantagna.
  • Stannar du längre än en vecka på fastlandet för att sedan åka ut till någon ö kommer du att behöva göra ett nytt PCR-test. Det finns självtester att köpa på de grekiska apoteken och dessa kostar mellan 6 till 7 Euro. Mellanlandar du bara i exempelvis Aten och sedan tar dig vidare ut i den grekiska ö-världen behövs inget nytt PCR-test.

Många svenska medier rapporterar nu om tomma grekiska stränder, något som kan ha sina olika anledningar. Högsäsongen har inte börjat ännu, vissa länder har fortfarande reserestriktioner och kan det självklart finnas personliga anledningar till att man inte reser just nu.

Vi på First Class Magazine kommer att resa och vår första resa kommer att gå just till Grekland inom kort, något vi ser fram emot.

Om du önskar mer information om Grekland samt Corona situationen besök https://covid19.gov.gr/

För mer information om Grekland som destination besök https://www.visitgreece.gr/

UPP
Translate »