ASIEN

GUIDE MICHELINS FÖRSTA UTGÅVA I TAIWAN

Finsmakare världen över kan fira. I förra veckan lanserade Michelin Guide sin första upplaga i Taiwan, den vackra lilla ön i östra Asien.Totalt tilldelades 20 restauranger de eftertraktade stjärnorna. Restaurang Le Palais kan stoltsera med tre Michelin-stjärnor. Den japanska restaurangen Ryu Gin och kinesisk restaurang The Guest House tog hem två av de åtråvärda stjärnorna.

Prisutdelningen som följdes av en galamiddag hade  framtagits av åtta kockar hölls på Mandarin Oriental Taipei, som firade priset av sin stjärna i Guide Michelin för restaurang – Ya Ge. Jag fick möjligheten att tillbringa en utsökt gastronomisk provsmakning av den erfarna Chef de Cuisine Tse Man. Född och uppvuxen i Hong Kong har han specialiserat sig på klassiska kinesiska recept med subtila personliga detaljer.

Chef de Cuisine Tse Man

Vad är då hans stora hemlighet? Förutom nästan 50 års erfarenhet är han väldigt strikt och försiktig med att välja de bästa och färskaste ingredienserna som är närproducerade. Den gastronomiska resan börjar emellertid långt innan du når bordet på Mandarin Oriental Taipei. En gång med kinesiska antikviteter leder till en sofistikerad matsal designad av den inhemska inredningsaren Tony Chi. Här blandas moderna linjer med klassiska kinesiska föremål och påminner om ett elegant museum.

Restaurangen på Mandarin Oriental Taipei där jag avnjuter avsmaknigsmenyn.

Jag börjar med att beställa grillad fläskfilé med honung och valde även några traditionella Dim Sums: ångade dumplings fyllda med räkor, en annan med krabba och svarta tryffel och en stekt taro-dumpling med foie gras. Oförglömliga, så gudomligt goda! Åh, och vårrullar, förstås.

En sagolik grillad fläskfilé med honung
Ångade dumplings fyllda med räkor

Banketten slutade med en traditionell Hong Kong-efterrätt: mango, pomelo, kokosnöt och sagoflöde. Mango sötma balanseras med sura pomelo strängar och sago bubblorna lägger textur på den. Enkelt, lätt … en perfekt balans!

Te är ofta huvuddrinken att följa med måltider i den kinesiska kulturen och Ya Ge erbjuder örter av det kända Cha Cha Thé-märket, men om du är villig att nypa lite vin har deras vinlista fått speciellt omnämnande från Michelin-experter.

Definitivt en restaurang att lägga till din gourmet önskelista när du besöker Taiwan och du borde överväga att bo på hotellet, som även erbjuder de största rummen i Taipei. Synonymt med excellens i service i en lyxig atmosfär i bästa läge i staden.

Visste du att Mandarin Oriental är den mest Michelin-stjärniga hotellgruppen i världen? Nu med anledning av Ya Ge Restaurant har gruppen 22 stjärnor fördelat på sina restauranger världen över. Det är värt att kolla om det finns ett Mandarin Oriental hotell på din nästa destination om du önskar äta gott.

För mer information: https://www.mandarinoriental.com/

UPP
Translate »