EUROPA

INSUP JULSTÄMNINGEN I LONDON

Gör julsäsongen extra festlig med marknader, klappar och glittrande julbelysning i London. Med British Airways dagstursbiljetter kan du, för under tusenlappen, uppleva några av stadens mest stämningshöjande attraktioner och shoppa julklappar under en heldag. Här är fem av Londons bästa attraktioner, som garanterar en lika stämningsfull, som rolig julvisit.

Afternoon tea på juligt vis

Under december erbjuder många klassiska afternoon tea-ställen, så som The Ritz, en julversion av sin vanliga meny. Är du trött på det traditionella? Testa Christmas Afternoon Tea på Sketch, för en atmosfär utöver det vanliga, eller Festive Tipsy Tea på Mr Foggs, där tekannorna innehåller smakfulla cocktails snarare än te.

Sagolika marknader

Kom i stämning genom att strosa runt bland julmarknadsstånd på en av Londons alla marknader. Winter Wonderland i Hyde Park har Storbritanniens största skridskobana och låter dig frossa i godsaker, glühwein och värmande vinterrätter. För julstämning i något mindre skala rekommenderas Southbank Centres vinterfestival.

Magisk studiotur

För Harry Potter-fans är ett besök på Hogwarts in the Snow ett måste. Från november till januari förvandlas denna studiotur hos Warner Bros till en festlig julattraktion, där du kan uppleva scener och se rekvisita från filmerna. Under ett par dagar i december går det dessutom att äta middag i den juldekorerade stora salen.

Glittrande juleljus

Ska du inhandla klappar under din Londonvisit? Under vintermånaderna pyntas många av stadens shoppingstråk, så som Oxford Street och Regent Street, med vacker julbelysning som lyser upp vintermörkret. Dessutom slår Londons anrika varuhus Harrods, Selfridges och Liberty London på stort med spektakulära juldekorationer.

Stämningsfulla julkonserter

 I juletider arrangerar flera av Londons majestätiska konserthallar julkonserter. Royal Albert Hall är en av dem, som under december månad har ett fullspäckat schema med allt från traditionella julkörer till sing-alongs. Missa inte heller julkonserterna vid Trafalgar Square, där du dessutom hittar stadens största julgran.

UPP
Translate »