MAT OCH DRYCK

JAUME SERRA TULIP CAVA BUBBEL OCH BLOMSTER I ETT

Nu släpps en ny cava som är en idealisk gå-bort-present. Prisbelönta Bodegas Jaume Serra har tagit fram en cava i en läckert designad flaska. Nu behöver du inte längre fundera på om du ska ta med dig blommor eller en flaska vin när du är bortbjuden. Med Jaume Serra Tulip Cava får du båda favoriterna i ett.
 

Cavan är fruktig med behagliga bubblor och kommer i en unikt designad flaska prydd med ett fång vackra tulpaner i vitt och rosa. Tanken är att givaren ska vända upp och ned på buteljen och vips har den förvandlats till en dekorativ blomsterbukett.

Producenten Bodegas Jaume Serra ligger inte långt ifrån Barcelona och är vackert belägen högt upp på en kulle med utsikt över Medelhavet. Vineriet omgärdas av 125 hektar vinodlingar där de odlar druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo och Chardonnay. Deras främsta varumärke är Jaume Serra och Viña del Mar, och ursprungsbeteckningarna är D.O Penedès och Catalunya. Prisbelönta Bodegas Jaume Serra är en av Spaniens största cavaproducenter och deras källare har kapacitet för 60 miljoner flaskor.

Cava är en beteckning för ett spanskt mousserande vin som är framställt enligt den traditionella metoden. Det vill säga att, precis som med champagne, sker den andra jäsningen på flaska och lagras därefter på jästfällningen i minst 12 månader.

Jaume Serra Tulip Cava är ett trevligt, vitt mousserande vin. Den har en fruktig doft med inslag av persika, nektarin, citrus, äpplen och en lätt fläkt av blommor. Smaken är fruktig med behagliga bubblor och angenäm fruktsötma med inslag av citrus, persika och nektarin. Den passar som sällskapsdryck eller till rätter där det finns lite sötma och en aning kryddhetta.

Produktinformation
Jaume Serra Tulip Cava
Artikelnr: 71062
Land: Spanien
Pris: 99 kr
Alkoholhalt: 11,5%
Råvaror: Macabeo, Xarel lo, Parellada
 
 
 
 
 
UPP
Translate »