TEKNIK

JULKLAPPAR FRÅN HUAWEI

Julen närmar sig och Huawei presenterar då några trevliga julklappar som både stora och små blir glada över att få. Vad sägs om smarta hörlurar och en träningsklocka? Allt för en trivsam vistelse i hemmet eller ute i naturen.

Huaweis smarta hörlurar – FreeBuds Pro

Nyligen lanserades Huaweis nya trådlösa TWS-hörlurar (True Wireless Stereo), Huawei FreeBuds Pro, globalt. Hörlurarna är världens första intelligenta och dynamiskt brusreducerande hörlurar och årets flaggskepp bland Huaweis ljudprodukter.

Huawei FreeBuds Pro är världens första TWS-hörlurar med intelligent dynamisk brusreducering. Jämfört med tidigare modeller förbättras brusreduceringen upp till 40 dB medan den stängda in-ear-passformen naturligtvis lämpar sig för att ta bort distraktioner. Den unika in-ear-designen har tre olika storlekar av silikonöronproppar. Detta kombineras med en funktion för att känna av passform – tillgänglig i Huawei AI Life-appen – så att användarna kan anpassa hörlurarna till sina öron.

Dessutom är nya Huawei FreeBuds Pros distinkta fyrkantiga skaft snyggt och stilrent samtidigt som det minimerar externt ljud och innehåller viktiga tekniska komponenter. Den vindtäta designen eliminerar ljudupptagningshål för att mildra vindstörningar. Detta innebär att användare kan undvika att påverkas av buller utifrån, även när de går, springer eller cyklar.

Som Huaweis nyaste och mest avancerade ljudprodukt levererar Huawei FreeBuds Pro enastående ljudkvalitet. Dessutom förstärks lyssningsupplevelsen av nya och intelligenta funktioner som är avsedda att omdefiniera marknaden för TWS-hörlurar. Med Huawei FreeBuds Pro har Huaweis ljudtekniker lagt till en anpassad dynamisk fjädring mellan högtalaren och det dynamiska drivelementet. Genom att efterlikna en teknik som används av ledande Hi-Fi-tillverkare stabiliserar detta det akustiska systemet i hela hörlurarna, vilket minskar vibrationer och ger ett skarpt och tydligt ljud.

Huawei FreeBuds Pro finns i tre olika färger: Silver Frost, Carbon Black och Ceramic White. Rekommenderat cirkapris är SEK 1 990 inklusive moms. 

Huawei Watch GT2

Det är helt naturligt att vi ser träningsklockan som just vad den är, ett tekniskt stöd i träningen. En träningsklocka mäter tid, avstånd, syremättnad och puls med mera. En avancerad träningsklocka kan också ha olika program beroende på vilken sport som utövas. Emellertid så handlar träning inte bara om träning utan också om återhämtning. Med avancerade mätningsmetoder kan Watch GT2 Pro hjälpa till att analysera hur kroppen mår efter träning och är därför ett utmärkt redskap när det kommer till att planera återhämtning. Träningsklockan kan även se om man sover tillräckligt och den varnar om man börjar bli övertränad eller har för hög vilopuls.

I all träning är det viktigt att veta vilken puls man har. Pulsen är individuell och är alltså olika från person till person och med en träningsklocka som mäter puls så är det enkelt att mäta såväl vilopuls som maxpuls. Med Huawei Watch GT2 Pro har pulsmätningen tagit ytterligare steg i kvalitet genom den uppgraderade pulsmätningstekniken Huawei TruSeen 4.0+. Träningsklockan arbetar i kombination med en 6-i-1 LED-lins och safirglasbaksida för att ge mer exakta avläsningar.

Pulsen visar vägen till en god återhämtning
Sajten Aktiv Träning berättar att vilopuls är en bra indikator på om man blir bättre tränad. Särskilt om man börjar mäta sin vilopuls vid en tidpunkt då man är relativt otränad och i dålig form och det går tydligt att se hur vilopulsen sjunker efter bara tre-fyra veckors träning. Här har man stor hjälp av träningsklockan som visar pulsen regelbundet. En bra genomsnittlig vilopuls för kvinnor ligger mellan 65 till 69 slag i minuten och en bra genomsnittlig vilopuls för män ligger mellan 62 till 67 slag i minuten
(varierar något i åldrarna).

Runners World berättar om det så kallade pulsfallstestet, ”vilket betyder att man mäter pulsen och graden av återhämtning under ståvila strax efter ett ganska hårt träningspass. Pulsen ska sjunka snabbt under den första minuten. Denna återhämtning ger en bra indikation på kondition och kan dessutom ge en tidig varning om potentiella hjärtproblem. Om pulsen sjunker med 20 slag är man i hygglig form. Har den fallit med 30 är det bra och ett fall på 40 slag är mycket bra”.

Sömnen bidrar till att utveckla träningen
Träningsklockan är också ett bra stöd i att mäta sömnen. Tack vare teknologin HUAWEI TruSleep™ 2.0 kan HUAWEI WATCH GT 2 Pro vetenskapligt mäta och diagnostisera sex vanliga typer av sömnproblem och ge förslag på bättre vila. Medan du sover mäter klockan din hjärtfrekvens, analyserar hur du andas och ger ett betyg på din sammanlagda sovkvalitet, det vill säga vilket sömnstadium du befinner dig i, till exempel djupsömn, lätt sömn, REM-sömn eller vakenhet. Det finns dock många perspektiv på sömn som inte bara handlar om att faktiskt sova. Enligt sajten Folkhälsan ”så har vissa en väldigt effektiv nattsömn och återhämtar sig effektivt under natten. Men vi behöver också återhämtning under dagen. Har man haft en dålig nattsömn återhämtar man sig också mer effektivt med en tupplur, men den ska inte vara längre än 20–30 minuter.”

Om Huawei Watch GT 2 Pro
Huawei Watch GT2 Pro har en batteritid på upp till 14 dygn, och möjliggör mer precisa mätningar, dygnet runt, eftersom man inte behöver ladda sportklockan speciellt mycket mellan varven. Klockan kan laddas trådlöst vilket gör det ännu smidigare när det väl är dags. Huawei Watch GT 2 Pro stöder också pulsmätning i realtid, oavsett aktivitet. Den mäter bland annat realtidspuls, träningspuls, hög pulsvarning, högsta syreupptagning och återhämtning genom att kontrollera sin pulssänkning. I scenarier för hälsohantering stöder Huawei Watch GT 2 Pro 24-timmars pulsmätning, vilopulsövervakning, meddelanden om onormal hjärtfrekvens, vetenskaplig sömnspårning, stressövervakning över hela dagen. Sportklockan har även intelligent stöd för mätning av syrenivåerna i blodet (SpO2- nivå4)så att du kan övervaka nivåerna av syre i blodet oavsett om du jobbar eller tränar.

Huawei Watch GT 2 Pro finns i två versioner: sportversionen i Night Black och den klassiska versionen i Nebula Grey. Rekommenderat cirkapris är SEK 3 290 inklusive moms. 

Huawei samarbetar med många av de stora återförsäljarna inom elektronik och många av dessa erbjuder online shopping. Något att tänka på i dessa tider.

UPP
Translate »