UTVALT FÖR DIG

KAN DU PACKA DITT HANDBAGGAGE?

Vem är bättre på praktisk packning av handbagaget om inte själva kabinpersonalen? Se nedan en mängd nyttiga tips inför din nästa weekendresa.

Samsonite-Firelite-SpinnerHär visas Samsonites Firelite Spinner

British Airways kabinpersonal tipsar om hur du smartast packar handbagaget för att spara både plats och tid.

– Rulla alltid dina kläder, det skapar mer plats i väskan och hindrar kläderna från att bli skrynkliga.

– Genom att du fyller nerpackade skor med strumpor och underkläder frigör du mer utrymme, samtidigt som det hjälper skorna hålla formen.

– Vid det här laget vet de flesta att flaskor med över 100 ml flytande vätska inte är tillåtet att ta med sig genom säkerhetskontrollen. Allt med vätska i ska även placeras i en genomskinlig och förseglad plastpåse. Förbered genom att packa all flytande vätska i en enliters-platspåse, för att snabbare och smidigare ta dig igenom säkerhetskontrollen.

– Packa ner ett par ”doftservetter” mellan kläderna så känns kläderna fräschare när du packar upp dom.

– Ta med en plastpåse för att senare separera dina rena kläder från de smutsiga.

– Ett tips är att inte bära accessoarer så som bälte, smycken, klocka och scarves då du vid säkerhetskontrollen spar mycket tid på att inte behöva stå och klä av och på dig.

– Väldigt viktigt är att inte ha med sig vassa föremål i handbagaget. Många människor gör misstaget att ta med sig nagelsax, pincett eller liknande och blir sedan av med dem vid säkerhetskontrollen.

– Det är smart att ha pass, boardingkort pengar och adresser tillgängliga i en annan handväska eller i fickan, alternativt överst i handbagaget. Så behöver du inte gräva dig igenom packningen varje gång du behöver visa pass och boardingkort. Du kommer även att behöva visa boardingkort när du shoppar taxfree.

– Något som du kanske inte visste är att kabinpersonal ofta har med sig ett litet skohorn i handbagaget, så de snabbt kan få på och av sig skorna under säkerhetskontroller.

– Dubbelkolla alltid riktlinjerna för handbagage med flygbolaget som du reser med före avresa. Vissa flygbolag, såsom British Airways är mycket generösa och resande får ha med sig två handbagage som väger 23 kg vardera. Även måtten på handbagaget kan variera mellan olika flygbolag så var noga med att kolla vad som gäller för just ditt flygbolag så du slipper checka in väskan ifall din väska skulle vara för stor.

– Om du vet att du kommer ha övervikt, försök köpa till bagage på nätet, då det oftast är mycket billigare. Om du nu är tvungen att ordna med det på flygplatsen kan det vara en bra idé att ha med sig kontanter då vissa flygbolag insisterar på att du ska betala bagaget med kontanter. Om du har bråttom, kan detta ställa till det för dig.

– Var snäll mot dig själv och investera i en väska på hjul. Idag kan du köpa även väldigt små väskor på hjul. Din rygg kommer att tacka dig.

UPP
Translate »