MAT OCH DRYCK

KASAI – EN JAPANSK PÄRLA I STOCKHOLM

Kasai betyder eld på japanska, för oss betyder det en gudomlig njutning. Vi pratar självklart om den japanska restaurangen Kasai i Stockholm.

Restaurangens väggar, golv och tak är svarta, nästan sotade och detta är bränt cederträd. En gammal japansk tradition för att få träslaget mer tåligt. Den mörka inredningen är inte påträngande utan behaglig och lyses upp av små detaljer i restaurangen. En klart lysande stjärna är vår servitris Emelie som tar väl hand om oss under hela kvällen. På ett avslappnat och professionellt sätt presenteras rätterna och tillhörande drycker.

Kasais kök är ett modernt japansk kök som är uppdelat på Robata (här tillagas kött, fick och grönsaker enligt en japansk grilltradition med en intensiv, hög värme), Sushi och izakaya. I köket för izakaya skapar kockarna egna, kreativa tolkningar av det japanska köket.Vi väljer en avsmakningsmeny innehållande rätter från de tre olika köken. Bland annat serveras vi shrimp tempura, sushi, knaperstekt pekinganka i ett svart baos-bröd och en helt gudomlig Shabu shabu. Trots att vi är så mätta att vi knappt kan få ner en liten bit till serveras vi in en helt fantastisk Chocolate dome med en kolasås med ett sting av Miso. Denna dessert är verkligen ”to die for”.

Till Kasai går du med bästa vännen, kärleken eller någon du gärna vill umgås med länge. För på Kasia behöver du ta dig tiden att njuta av maten, drycken, atmosfären och inte minst servicen.

Vi ser fram emot julbordet i en sann ”winter wonderland känsla” som slår upp dörrarna den 23:e november.

För mer information: https://kasai.se/

Foto: press samt Susanne Nilsson

UPP
Translate »