MAT OCH DRYCK

LA BOCCA – EN NY STJÄRNA BLAND STOCKHOLMS RESTAURANGER

Ni känner henne från Kockarnas Kamp på TV4. Hon är tjejen som slog ut många av de manliga kockarna. Hon har jobbat för Stefano Catenacci, för Carré des Feuillants i Paris som belönats med två av de eftertraktade stjärnorna från Guide Michelin och även för den trestjärniga Guide Michelin restaurangen El Racó de Can Fabes strax utanför Barcelona.

Vi talar om Isabella Morrone. När Isabella välkomnar oss presenterar hon sig dock som Bella, på ett ledigt och väldigt avslappnat sätt. Hennes värme är påtaglig, hon är glad över att vi kommer och att hon brinner för vad hon gör är påtagligt och det märks. Det är på hennes nyöppnade restaurang La Bocca på Östermalm hon tar emot oss från First Class Magazine.

Det första vi slås av är, utöver Bellas avslappnade och trevliga sätt, är även den mycket tilltalande inredningen som är väldigt  sobert och elegant. Detaljerna är noga utvalda, allt in i minsta detalj!

Vi ber Isabella Morrone välja ut vad vi ska äta – överraska oss säger vi. Och nog blir vi överraskade 🙂
Först serveras vi en en underbar appetizer med tre delikata italienska skinkor och till det grillat bröd.

Därefter serveras vi små minipizzor med tomat och sardeller.

Rätterna fortsätter komma in. Det verkar som att Bella tycker att vi ska äta ordentligt och det gör vi. Om vi måste välja ut en rätt som ”sticker ut” så kan vi inte göra detta, det går bara inte, så det får bli två favoriter:

Råbiff på mjölkko från norra Italien med Karljohansvamp och tryffel.

Ravioli med kycklinglever, tryffel, ramslök och kantareller.

Isabella kommer att gå långt, det är vi övertygade om. Hon är inte bara vacker, sympatisk och trevlig  som en gudinna, hon lagar också mat som en och jobbar med stil samt klass. Och ja, ryktet har gått för inom loppet av en timme var restaurangen full, folk står i kö och väntar på att få plats och då har La Bocca enbart vart öppen i 1,5 veckor i skrivandets stund.

Isabella serverar oss surdegsbröd stekt i ankfett med taleggiokräm, vildsparris och hyvlad tryffel.

 Magsikt surdegsbröd stekt i ankfett med taleggiokräm, vildsparris och hyvlad tryffel.

Isabella är någon vi kommer att följa.

Foto: Susanne Nilsson

UPP
Translate »