NORDAMERIKA

CONDESA DF HOTEL I MEXICO CITY

Det är Parisbaserade interiördesignern India Madhavi som står bakom utformningen av Condesa DF i Mexico City.

008dscondesa_kopie_0

Hennes vision är att både presentera Europa för mexikanerna och visa upp Mexico för tillresande besökare. India Madhavi är känd för att alltid berätta en historia i sin design, såväl i rummens helhet som i de minsta detaljerna.

Hotellet är beläget i en tjusig neoklassisk byggnad från 1928 som är kulturarvslistad. Att Madhavi kom att tänka på Paris är lätt att förstå, de höga rundade fönstren utstrålar romantisk atmosfär på både in- och utsida. I vissa av rummen och sviterna kan man ligga i sängen framför dessa enorma fönster och titta ut på sin privata terrass.

012dscondesa_kopie_0

Inredningen är avskalad och sparsmakad, dock inte att förväxla med kylig. Man kommer inte till Condesa df för att bo bombastiskt spatiöst. Den största sviten mäter endast 43 kvadratmeter, men då ingår även en privat takterrass som är större än själva sviten. Alla de fyrtio rummen är luftigt och öppet inredda i lugna, jordnära färger. Accenterna består av retrolampor och fåtöljer samt lokala detaljer som till exempel handvävda mattor från Oaxaca. För att förhöja stämningen är rummen försedda med en förprogrammerad iPod laddad med loungemusik så att man ska få den rätta känslan.

022dscondesa_kopie_0

Inom hotellets väggar finns allt man kan önska sig för en rofylld vistelse mitt i Mexico City. Restaurangen, baren och loungen fungerar som utmärkta mötesplatser. Skämmer bort sig själv gör man enkelt i jacuzzin eller på någon av de fina solsängarna.

039dscondesa_kopie_0

Hotellets conciergeservice står beredd att hjälpa gästerna med allt de önskar under alla dygnets timmar – självklart finns det gratis internetuppkoppling inom hela hotellområdet för den som skulle vilja hålla sig i kontakt med omvärlden. Om än det tycks onödigt.

För mer information:
www.condesadf.com

UPP
Translate »