NORDAMERIKA

HABITA HOTTEL I MEXICO CITY

”Som en iskub på ett hett gatuhörn.” Så beskriver sig Hotel Habita och syftar på den frostiga fasaden på den kubiska byggnaden som tronar mitt i shoppingdistriktet i Mexico City.

009dshabita_kopie_0

Mer centralt än så här är det svårt att komma, och när hotellet öppnade för femton år sedan fick det ett och annat ögonbryn att höjas – den moderna fasaden sticker onekligen ut.

Själva byggnaden är från 1950-talet men totalrenoverades när hotellet skulle införlivas i den. I dag är det ett av Mexico Citys i särklass mest populära designhotell. Rummen och sviterna är avskalade på gränsen till tomma förutom det absolut mest nödvändiga som sängar, soffor, fåtöljer och lampor – detta i stark kontrast till de allmänna utrymmena som är överdådigt och lekfullt dekorerade med intressant konst och design.

004dshabita_kopie_0

Rummen och sviterna på det översta våningsplanet har privat balkong eller terrass. Här uppe finns även en underbar lounge med en inte mindre än nästan fyra meter bred öppen spis. I anslutning till loungen finns den underbara takbaren som förutom goda drinkar och lättare mat även bjuder på en fantastisk utsikt över staden. Här är det synnerligen lätt att trivas och känna att man befinner sig i en riktig storstad.

001dshabita_kopie_0

Hotellet har ett eget spa med ett varierat utbud av behandlingar, och självklart finns det gym och pool för den som vill ta ut sig lite mellan shoppingpassen. Hotel Habita ligger mitt i shoppingdistriktet och på bekvämt avstånd från det rikliga utbudet av välkända modehus och affärer. Det är även i området kring Hotel Habita som man hittar de mest populära restaurangerna och barerna i Mexico City. Den som söker det modernt urbana och vill kombinera sin upplevelse med shopping och nattliv ska absolut ta en närmare titt på Hotel Habita.

För mer information:
www.hotelhabita.com

UPP
Translate »