UTVALT FÖR DIG

MIN UPPLEVELSE AV ATT VARA SMITTAD AV CORONAVIRUSET

Jaha, då fick jag beskedet, jag är smittad av coronaviruset. Huruvida jag blev smittad under en utlandsresa eller här hemma i Sverige är svårt att avgöra. Jag kommer nu att sitta i karantän i två veckor.

De symtom jag upplever som värst är mycket hög feber, en huvudvärk som inte ger sig samt frossa. Tröttheten gör sig också mycket påtaglig. Torrhostan kan jag stå ut med, så även lite halsont. Jag tror att alla upplever symtomen olika, inte minst beroende på om man befinner sig i en riskgrupp, och jag har turen att inte befinna mig i någon riskgrupp.

Min oror ligger för alla de som ligger i riskgrupperna, såsom äldre med underliggande sjukdomar. Jag tänker på min mamma som har en svår diabetes och en vän som genomgått två transplantationer.

Jag känner också en oror för sjukvården och personalen där som går på knäna, och deras resurser.

Självklart är jag även orolig för världsekonomin och inte minst resebranschen. Men kommer jag att sluta resa? Svaret är NEJ! För när jag är tillfrisknad kan jag inte föra smittan vidare och ingen kan smitta mig, då jag kommer att vara immun enligt en smittskyddsläkare som jag talat med, såvida viruset inte ändrar karaktär. (Tillägg den 14 mars, nu är experterna inte säkra på att man är immun). Jag kommer i alla fall att fortsätta upptäcka världen och allt den har att erbjuda när möjligheten ges igen.

Var rädda om er och ta hand om varandra samt visa omtanke.

Hälsningar Susanne Nilsson, Grundare av First Class Magazine

UPP
Translate »