MAT OCH DRYCK

NU GÖR MINUTY PRESTIGE ROSÉ ENTRÉ PÅ ROSA MATTAN

Med sin bärighet och sin mycket friska smak med inslag av citrus, mineraler, hallon, smultron och örter gör nu Minuty Prestige Rosé entré.

Vinet som produceras på Château Minuty, Côtes de Provence och nu lagom till rosépremiären lanseras Minuty Prestige – en exklusivare variant av vinet M de Minuty. Vinet är baserat på druvan Grenache och har även kryddats med druvorna Tibouren, Syrah och Cinsault. Vinet är bärigt och har en mycket frisk smak med inslag av citrus, mineraler, hallon, smultron och örter. Denna kombination ger vinet en sammetslen smak och friskhet i kombination med en lång eftersmak. Minuty Prestige Rosé lämpar sig bäst som aperitif, sällskapsvin och till lättare fiskrätter.

Vi fick ett tips på ett snacks till Minuty Prestige Rosé som vi bara var tvungna att prova:

  • Edamamebönor
  • Parmesanost
  • Tryffelolja
  • Flingersalt

Koka bönorna, häll av vattnet, blanda ner några droppar tryffelolja med dessa i en bunke samt riv över parmesanost efter smak. Lägg därefter upp i en skål och toppa med flingsalt. Vi vet inte vad våra asiatiska vänner skulle tycka om detta recept, vi tyckte det var ett bra snacks som gifte sig väl med Minuty Prestige Rosé.

Artikelnummer på Systembolaget är 79353. Pris: 145 kronor.

FOTO: PRESS

UPP
Translate »