EUROPA

NYA RIKTLINJER FÖR GREKLAND

Den grekiska regeringen beslutade på måndag den 10:e Augusti att införa en serie nya åtgärder för att begränsa spridningen av Covid-19. De nya åtgärderna inkluderar:

* Från och med den 17 augusti kommer alla resenärer från Sverige, Tjeckien, Belgien, Spanien och Nederländerna att vara skyldiga att presentera ett negativt molekyltest för COVID-19 (PCR-test-ingen antikroppstest) som genomfördes högst 72 timmar innan resan till myndigheter vid ankomst.

* Flygbolag bör kontrollera testresultatdokumentet innan de går ombord på flygningen samt PLF (Passenger Locator Form) som fortfarande är obligatoriskt för alla besökare.

Testresultaten måste vara på engelska, med namnet på personen, personens ID eller passnummer och utföras av en officiell hälsoorganisation eller ett auktoriserat laboratorium.

Grekiska medborgare (eller personer med uppehållstillstånd) som kommer in i landet från ovan nämnda länder är också skyldiga att lägga fram ett negativt PCR-testdokument.

* Från och med den 17 augusti måste alla resenärer som kommer in i Greklands landgränser – inklusive grekiska medborgare och personer med uppehållstillstånd – presentera ett negativt molekyltest för COVID-19 som genomfördes högst 72 timmar före. Testet måste ha utförts i ursprungslandet och inte i Grekland.

* Från och med den 16 augusti får endast 750 personer per dag passera Kakavia-gränsstationen, Greklands inträdesplats med Albanien.

*Alla offentliga evenemang där deltagarna står, inklusive konserter och föreställningar, är avstängda över hela landet.

*Från 11 augusti till 23 augusti får inte alla barer och klubbar i följande grekiska regioner och kommuner arbeta mellan klockan 12 midnatt och 07:00. De områdena som omfattas är Kreta, Östra Makedonien och Thrakien. Även de regionala enheterna i Thessaloniki, Halkidiki, Larissa och Korfu omfattas samt kommunerna Mykonos, Paros, Santorini, Volos, Katerini, Rhodos, Antiparos, Zakynthos och Kos.

Förbudet kan utvidgas till att omfatta andra områden.

UPP
Translate »