LATINAMERIKA

PÅ VÄG TILL DOMINIKANSKA REPUBLIKEN? HÄR ÄR NÅGRA TIPS!

Stränderna i Dominikanska Republiken lockar turister från hela världen.

Mjuka vågor sveper in längs de långa och vita stränderna över hela ökedjan. Det karibiska paradiset är ett perfekt val för ressugna som är vill tillbringa sin semester på en oexploaterad plats. 21 av landets stränder uppfyller nämligen de strikta internationella miljö- och säkerhetsstandarder som ger dem rätten att hissa den blåa flaggan längs de sandiga havsstränderna, där man kan ägna sig åt endorfinkickande utmaningar eller att sola.

Punta Canas glödheta strand

Foto: Pixabay

Punta Canas vita sandstrand är en karibisk dröm i vackra färger. Man kan simma i kristallklart turkost vatten, sola på den vita sanden eller koppla av i en hängmatta under svajande palmblad. Stranden omges av en rad lyxhotell och mer än ett dussin förstklassiga golfbanor. Punta Cana är den populäraste semesterorten i Karibien och Latinamerika.

Samanás hemliga vikar

b40650b55650d1f9_800x800ar

Samanáhalvön är Dominikanska Republikens dolda smultronställe, beläget på nordöstra sidan av ön med lugna stränder av gyllene sand som skyddas av grönskande djungel. I de små vikarna finns stränder som är så pass orörda och otillgängliga att man måste komma överens med en lokal fiskare för att få komma dit. Men det är ett äventyr som bara ackompanjeras av vågor, fågelsång och porlande vattenfall.

La Romana – kändisarnas paradis

Foto: Pixabay

La Romana i det sydvästra hörnet av ön besöks både av artister och skådespelare som Beyoncé, Jay-Z, Marc Anthony och Lupita Nyong’o. De och många europeiska turister kommer för att njuta av det varma azurblåa vatten, den gyllene sanden, områdets lyxiga resorts och golfbanor. Staden Bayahibe är livlig, och från hamnen är det lätt att komma till de mer intima stränderna på öarna Catalina och Saona om man känner för att sola i fred, dyka och njuta av en spektakulär solnedgång.

Puerto Plata – en livlig lekplats

b64dc4d41e2bb7bf_800x800ar

De mest äventyrliga strandbesökarna far till Puerto Platas livliga kust. Staden Cabarete är känd som en världsmetropol för kite-, vind- och boardsurfing. Här kan man tillbringa många timmar på Atlantens vågor eller bara titta på de lokala och utländska atleterna som provar på de olika surfdisciplinerna. Naturen runt Puerto Plata är en stor lekplats för vuxna där det finns möjlighet till kanotpaddling, bergsklättring, forsränning, dykning från klippor och andra aktiviteter som ger adrenalinkickar.

Juan Dolio – populär strand för lokalbefolkningen

Don Julio
Don Julio

Dominikanska republikens mest kosmopolitiska stad, Santo Domingo, erbjuder sina besökare många historiska sevärdheter och ett spännande nattliv, men det är inte långt från badorten Juan Dolio, som dessutom är en populär plats för invånarna i Santo Domingo. Här kan besökare mingla, dansa, dricka drinkar, slappna av och lära sig att förstå varför folk i Dominikanska republiken är Latinamerikas lyckligaste.

UPP
Translate »