MAT OCH DRYCK

PASQUA 11 MINUTES ROSÉ

Våren är precis runt hörnet med sitt ljus, sina dofter och sin lätthet. Det bästa sättet att möta de första trevande solstrålarna är tillsammans med Pasqua 11 Minutes Rosé, en nyhet från det familjeägda italienska vinhuset Pasqua.

Pasqua 11 Minutes Rosé är ett friskt och torrt rosévin med smak av grapefrukt, gul melon och nektarin med touch av nektarinkärna och stendamm. Namnet förklaras av att druvorna pressas under 11 minuter, som är den tid under vilken musten har kontakt med skalen. Musten placeras sedan för jäsning i tank under 11 timmar i en temperatur mellan 13 och 16 grader. Undertiteln ”Odi et Amo” är latin och betyder ”Hata och Älska”.  Med det vill  producenten – familjen Pasqua – förmedla att det här är ett vin för passionerade människor och möten som innehåller starka känslor.

11 Minutes Rosé har en blek, vacker färg av lökskal och dess doft är nyansrik med inslag av grapefrukt, och nektarin. Vinet har en torr och frisk smak med inslag av nektarin, grapefrukt, gul melon med ett stänk av nektarinkärna och stendamm och har en föredömlig komplexitet och ansenlig smaklängd. Artikelnummer 73891 och priset är 129 kronor.

UPP
Translate »