UTVALT FÖR DIG

PREMIÄR FÖR LUMAS I SVERIGE

Lumas grundades av konstsamlarna Stefanie Harig Marc och Alexander Ullrich och det första galleriet öppnade i Berlin 2004.

The Look (c) Erwin Blumenfeld, VOGUE Archive Collection
The Look av Erwin Blumenfeld, VOGUE Archive Collection

I dag finns över 35 gallerier i 16 länder, och den 21 maj invigdes det första i Sverige. First Class Magazine har fått tillstånd att publicera några av de unika bilderna.

I samband med invigningen visas en utställning kallad ”Masterpieces of fashion photography” med 20 bilder ur en kollektion som innehåller några av de bästa modefotografierna från Vogues och Condé Nasts arkiv. Bland bilderna finns Edward Steichens legandariska porträtt av Gloria Swanson, Bert Sterns bild av Twiggy och Arthur Elgorts ikoniska foton av Kate Moss. Samtliga säljs i begränsad upplaga med äkthetscertifikat.

Att besöka Lumas ska vara som att kliva in hemma hos en samlare snarare än i ett traditionellt galleri. Verken visas i ett vardagsrum, ett kök eller ett kontor, så att besökarna ska få en bild av hur det skulle kunna se ut i det egna hemmet. Merparten av konstverken är också tillgängliga online.

– Lumas fyller en lucka på marknaden. Medan gallerierna säljer unika verk eller mycket små serier och köparna huvudsakligen är erfarna samlare eller museer, gör Lumas samtida fotokonst med tryck och inramning av allra högsta kvalitet tillgänglig för fler unga samlare och konstälskare, säger Joakim Geiger, konsthandlare och samlare och en av ägarna till Lumas i Sverige.

För mer information:
www.lumas.com

UPP
Translate »