EUROPA

LE ROYAL MONCEAU RAFFLES PARIS

För fyra år sedan öppnade ett av Paris bästa hotell på 37 Avenue Hoche: Le Royal Monceau – Raffles Paris – hotellet som erbjuder mycket!

Le Royal Monceau Raffles Paris - Façade 6

Le Royal Monceau – Raffles Paris ligger bara ett par minuters promenad från bland annat Champs-Elysées och Triumfbågen. Med andra ord är adressen således perfekt för att utforska den fantastiska franska huvudstaden med all dess kultur, gastronomi och inte minst shopping.

Det är till stora delar den franskfödde och världsledande designern Philippe Starck som står bakom designen av Le Royal Monceau – Raffles Paris. Överallt i hotellet återfinns konstverk och detaljer som får en att fascineras och förundras. Att konst och design är en viktig del hos Le Royal Monceau förstår man snabbt, både utifrån att man stundtals häpnar över det som Philippe Starck skapat samt genom att man imponeras över att hotellet har en egen konstsalong. För att understryka hur viktigt detta är har hotellet nämligen en egen conciergeservice med inriktning enbart på konst och kultur som naturligtvis gör allt för att tillgodose sina gästers önskemål just inom detta. Ja, och naturligtvis finns här även en sedvanlig conciergeservice också för den som undrar.

Le Royal Monceau Raffles Paris - Deluxe Collection Room 1

En vän av detaljer noterar även Philippe Starcks sinne för design i hotellets alldeles egna biograf som på söndagar är öppen för allmänheten. Övriga dagar används denna av hotellets gäster för olika privata evenemang. Den mest framträdande detaljen är en röd stol som sticker ut ibland de övriga 98 vita – regissörens stol.På hotellet finns även SPA my Blend by Clarins som bara ett år efter invigningen tilldelades utmärkelsen Best Spa av publikationen Virtuoso. SPA:t har utöver en mängd behandlingar även en hår- och makeup-salong.

Le Royal Monceau Raffles Paris - Spa My Blend by Clarins 2

Här finns också ett väl utrustat gym med både fria vikter och maskiner och, för den som önskar, även tillgång till en personlig tränare. En inomhuspool finns självklart och ljuset som strömmar genom glastaket ger en mycket behaglig och avkopplande känsla. Efter en simtur eller en behandling föreslås en avkopplande paus i de vita sofforna med en uppfriskande vitamindrink eller varför inte ett glas champagne? Glöm vardagen och unna dig extra lyx under en stund, det en rekommendation. Som boende på hotellet har man självklart fri tillgång till SPA:t och icke hotellgäster är även de välkomna för € 190 per dag.

Le Royal Monceau Raffles Paris - Restaurant Il Carpaccio 1

Il Carpaccio

Efter att kroppen fått njuta en stund rekommenderas ett besök i någon av hotellets två restauranger. Oavsett om man väljer den franska restaurangen La Cuisine eller den italienska Il Carpaccio så utlovas en upplevelse för både ögat och smaklökarna. Restaurangerna står under ledning av den franska stjärnkocken Laurent André och båda restaurangerna har tilldelats varsin stjärna i Guide Michelin. Il Carpaccio är för övrigt den enda italienska restaurangen i Paris som tilldelats en stjärna av Guide Michelin och då restaurangen enbart har trettio platser rekommenderas ni att göra en bordsreservation med god framförhållning. Menyerna byts kontinuerligt ut i båda restaurangerna så även en frekvent hotellgäst finner alltid något nytt som lockar. Naturligtvis återfinns alltid signaturrätten honungs-och ingefärsmarinerad torsk serverad med bräserat svart ris på menyn i restaurangen La Cuisine och denna är väl värd att prova. Det är en upplevelse för smaklökarna.

Le Royal Monceau Raffles Paris - Restaurant La Cuisine 5


La Cuisine

Efter avslutad middag intas lämpligen en drink, antingen på hotellets terrass som kan liknas vid en oas eller i någon av hotellbarens komfortabla soffgrupper. Baren är välbesökt av både hotellgäster och parisare och dess signum är de över hundra olika glasen som drinkarna serveras i. Du väljer om du önskar ditt eget favoritglas eller så låter du bartendern själv välja. Om du har lyckan att få servitören Alessandro Scarcella har du inget mer att önska den kvällen du besöker baren. Hans serviceförmåga för en att häpna med sitt ständiga leende och gåvan att alltid bjuda på det där lilla extra.

La terasse

La Terasse

Le Royal Monceau – Raffles Paris är även känt för sin fantastiska och spektakulära julmeny. Traditionen sedan hotellet öppnades har varit att det serveras ett extraordinärt bakverk i samband med högtiden. First Class Magazine kan avslöja att årets ”bakverk” inte är vad man förväntar sig. I år serveras nämligen detta som förrätt i form utav en Foie gras-bakelse. Självklart finns även stjärnkonditorn Pierre Herméapå menyn. Om du inte kan få nog av dessa magiska skapelser så misströsta inte, han har hela tio butiker i Paris som säljer godbitarna. Under hela månaden innan jul finns det även en möjlighet att köpa Laurent Andrés egentillverkade såser och kryddblandningar på hotellet – en perfekt julklapp till en gourmet.

Le Royal Monceau Raffles Paris - Katara Presidential Suite 1

Katara Presidential Suite

Hotellet erbjuder elva olika rumskategorier från den minsta Chambre Studio om 36 kvadratmeter till den största Presidential Suite 341 med sina 348 kvadratmeter. Sviten har bland annat tre rymliga sovrum, en väl tilltagen lounge och ett privat gym för den som inte önskar besöka det publika gymmet i SPA:t. Samtliga sviter nås genom en helt separat entré med en egen portiär. Oavsett val av rumskategori så har alla rum och sviterna en sak gemensamt utöver standardbekvämligheterna som WIFI, minibar och arbetsplats – nämligen en gitarr. Ännu en detalj implementerad av – ja, du vet vem.

Avslutningsvis så andas hela hotellet stil, design och utmärkt service. Jag kommer att återvända, för som sagt: Le Royal Monceau – Raffles Paris erbjuder mycket.

För mer information:
www.leroyalmonceau.com

Foto: Susanne Nilsson samt press

UPP
Translate »