EUROPA

ÅRE GASTRONOMY WEEK 2020

Åre har förutom den eminenta skidåkningen även blivit en häftig matdestination. 3 – 9 feb 2020 pågår den gastronomiska veckan kallad Åre Gastronomy Week.

Festivalen har etablerat sig som en stark destination i mat Sverige och vill fokusera på de jämtländska mattraditionerna. Syftet är att också att få omvärlden att upptäcka alla fantastiska lokala mathantverkare.

I år är vi inne på sjunde upplagan av festivalen och tillsammans med arrangören av Åre Gastronomy Week har företaget Melleruds Alkoholfria Pilsner samlat sex vinnare av Årets Kock som under veckan kommer skapa nya smakupplevelse och smakmenyer i en pop-up restaurang på Åre Torg. Det kommer det att bjudas på spännande nya innovativa jämtländska rätter byggda på naturnära paletter, från traktens skogar, berg och forsar. Öl från Melleruds ekologiska produktserie kommer att ge rätterna ytterligare en optimal smakupplevelse.

Mitt på Åre torg kommer man också hitta en tillfällig, fristående matstudio som kommer besökas av ett antal stjärnkockar. Gästspel blir det även från vinmakare, mathantverkare, ölproducenter och bartenders.

Kockar som gästar pop-up restaurangen 3–8 februari

3/2 – Martin Moses – Årets Kock 2019 @chefmartinmoses

4/2 – David Lundqvist – Årets Kock 2018 @chefdavidlundqvist

5/2 – Jonas Dahlbom – Årets Kock 1996 – @jonasdahlbom

6/2 – Christian Hellberg – Årets Kock 2001 – @christianhellberg

7/2 – Stefan Eriksson – Årets Kock 2005 – @ravaran

8/2 – Thomas Sjögren – Årets Kock 2015 @thomassjgren

En vinnande vecka för dig som är matgourmet och vill kombinera detta med skidåkning.

Maten är på topp och skidåkningen därtill så klart. men framförallt: backar finns det gott om där du kan få känna dig som Ingemar Stenmark för en stund efter fin-lunchen.

För mer information om pop-up restaurangen och övriga programpunkter under Åre Gastronomy Week läs här:  http://aregastronomy.se/

Foto: Mauro Rongione

UPP
Translate »