MAT OCH DRYCK

RESTAURANG CAPANNONE

Med inspiration från Little Italy i New York erbjuder Capannone färsk, handgjord pasta, friterade skaldjur och helgrillad fisk, allt utifrån säsong. Dessertvagnen är fylld med favoriter som tiramisù, profiteroles och cannoli.

Så låter presentationen av den nyöppnade restaurangen Capannone på deras webbsida. Vi beslöt oss att besöka restaurangen som är Vasastans nya tillskott.

En trappa ner ligger Capannone, en ny italiensk restaurang i Vasastan, Stockholm.

En trappa leder oss ner till den inbjudande baren och den tillhörande restaurang. Lokalen är inbjudande, och trots att den ligger en trappa ner känns den inte mörk. De stora fönsterna i taket bidrar till ett behagligt ljusinsläpp över de väl utplacerade olivträden. Det är luftigt mellan borden och inbjudande att spendera en längre middag, vilket vi väljer att göra.

Ljusinsläppet samt de väl utplacerade olivträden fyller sin funktion.

Vi väljer att inleda vår middag med några olika snacks, eller aptitretare som man också kan kalla dem. För den friterade buffelricottan smaksatt med citron och oregano var verkligen en aptitretare – en riktig höjdare som fick smaklökarna att dansa.

Den friterade buffelricottan smaksatt med citron och oregano föll verkligen oss i smaken.

Vidare fortsätter vi med bland annat en tartar på tonfisk och en carpaccio. Av varmrätterna vi väljer så sticker verkligen Paccheri con Crema Carciofi e Filetto di Manzo ut. Här är smakerna väl balanserade och hela sällskapet enas om att detta är hittills den bästa rätten.

Självklart måste vi ju be att få in dessertvagnen och bara vid själva anblicken blir valet svårt, den är så tilltalande och fylld med italienska godsaker. Valet föll bland annat för en pannacotta.

Dessertvagnen är ett måste, fylld av godsaker.

Vinvalen överlät vi till Jesus Lappalainen, en mycket trevlig och duktig sommelier, och hans val gjorde oss inte besvikna.

Finns det något mer att önska av restaurang Capannone? Ja, vi kan väl tycka att vissa av rätterna var lite smaklösa och att det ibland tog lite för lång tid mellan vissa rätter. Vi har ändå lite överseende då restaurangen enbart varit öppen i två veckor vid vårt besök, och kan behöva en inkörningsperiod. Vi kan dock konstatera att på denna korta tid har den blivit otroligt populär, då det var fullsatt vid vårt besök. Vi rekommenderar därför att en bordsreservation görs i tid.

Bakom Capannone står den före detta tv-kocken och restaurangentreprenören Sacha​ Smederevac som tidigare drivit Buco Nero i samma lokaler som nu Capannone huserar i. Sacha har ett långt förflutet i restaurangbranschen och har tidigare startat upp Caffé Nero.

För mer information: https://capannone.se/

Foto: Press samt First Class Magazine

UPP
Translate »