MAT OCH DRYCK

ROE & CO

Diageo lanserar Roe & Co, en ny premium blended irländsk whiskey och avslöjar samtidigt att företaget kommer att investera 25 miljoner € i whiskeydestilleriet på St. James Gate. Ett destilleri som ligger i det historiska Golden Triangle-området i Dublin, ett område tidigare präglat av whiskeytillverkning. Varumärket återspeglar modern lyx, i allt från förpackning till dryck och med fokus på att göra irländsk whiskey mer framträdande i Europas blomstrande cocktailkultur.

Roe & Co är uppkallad efter George Roe, en gång världsberömd whiskeytillverkare som var verksam under tidigt 1900-tal. Destilleriet där whiskeyn tillverkades, George Roe and Co, sträckte sig över 17 tunnland på Thomas Street i Dublin och var då Irlands största exportör av whiskey. För att hylla arvet efter Roe kommer Diageo att öppna ett nytt destilleri i det gamla Guinness Power House på Thomas Street, bara ett stenkast från originaldestilleriets gamla adress.

Roe & Co består av noga utvalda fat av irländsk malt och korn-whiskey, som sedan lagras i bourbonfat. Whiskeyn har en intensiv fruktighet med tydliga noter av malt och korn, samtidigt som den karakteristiska lenheten som är typisk för irländsk whiskey är tydlig. Med sin anmärkningsvärda och djupa smak levererar den en perfekt smakharmoni mellan den intensiva fruktigheten från malt och den fylliga krämigheten av kornwhiskey.

Den irländska whiskyn kommer finnas tillgänglig i utvalda cocktailbarer runtomkring Europa och Sverige från och med mars 2017, som en del av Diageos växande Reserve-portfölj.

Smakprofil

Whiskeyn har en krämig textur med en underbar doft vilken avrundas med kryddor och en mild sötma med en varm touch av träig vanilj. Blendens kvalitet och perfekta balans blir omedelbart uppenbar genom sin sammetslena textur och söta smak med bland annat kryddig päron och vanilj. Eftersmaken är kvardröjande och mild med en något krämig avslutning. Den söta päronsmaken är en hyllning till det nedlagda George Roe & Co Distillery i Dublin. Än idag står den gamla väderkvarnen kvar, känd som St. Patrick och det gör även det stora päronträdet från 1850.

 
UPP
Translate »