EUROPA

SEMESTER I ISRAEL? HÄR ÄR NÅGRA TIPS

Planerar du semester i Israel? Här är några tips på nya attraktioner som kommer öppnas.

Planet Shark – en ny interaktiv utställning för familjer i Tel Aviv

bdc4a248c817bd97_800x800ar

En ny interaktiv utställning som kallas Planet Shark, och som redan har visats för miljoner runt om i världen, kommer till Israel denna sommar mellan juni och augusti 2015. Utställningen är producerad av hajexperter och proffs som dokumenterat undervattenliv och visar hajmodeller och ett exceptionellt utbud av verkliga fossila hajtänder och -käkar, vissa över 370 miljoner år gamla.

Med avancerad Sensory 4-teknik och avancerade sensorer projekteras bilder på jätteskärmar, väggar, tak, pelare och till och med golv. Man introducerar fascinerande multimedia-snuttar som kommer ta besökare ned i djupt vatten och bjuda in dem till hajarnas värld, som nu är i riskzonen för att utrotas.

Planet Shark presenterar häpnadsväckande historier om mänskliga möten med hajar, ingående analyser om deras anatomi, biologi och sensorer samt en analys av deras rovdjursstrategier. Utställning kommer att vara i Pavilion #2, Israel Trade Fairs och Convention Center i Tel Aviv.

Israels största musikfontän – Eilat

bda17f7e2ec67cf4_800x800ar

Den musikaliska fontänen breder ut sig på mer än 1 500 kvadratmeter, och har över 400 färgade LED-lampor och 350 sprutor som strålar ut vatten till höjder på cirka 30 meter. Den kommer att vara ett audio-visuellt spektakel på kvällen och en plats att njuta av vatten och kul på dagen. Besökare i Eilat kan svalka sig i vattenstrålarna under de varma timmarna på dagen – till och med stenarna under fötterna kommer att hållas på en behaglig temperatur.

Musikfontänen integrerar innovativ teknik och effekter som har tagits fram särskilt för projektet i Eilat, däribland ett ljudsystem som för första gången på jorden används i fontäner. Dessutom är en mobilapp under utveckling som kommer att ge besökarna ”kontrollen” över vattenstrålarna.

Fontänshowen kommer att visas fyra gånger i veckan på kvällen och är kostnadsfri att se.

Extreme skate park – Eilat

Extreme skate park har byggts efter internationell standard, med ramper för såväl proffs som amatörer och kan stå värd för internationella skatetävlingar. Det är kostnadsfritt att besöka skateparken och den är öppen söndag till torsdag mellan 12:00 och 23:00, på fredagar mellan 09:00 och 15:00 och på lördagar samt helgdagar mellan 09:00 och 23:00.

UPP
Translate »