Annons från Tjeckiska Turistbyrån

SKÄM BORT DIG I TJECKIEN

Mindre skärmtid, ger mer tid för reflektion, samtal och närvaro i stunden. I Tjeckien finns det undangömda platser och hotell som bjuder in till vila både för kropp och själ. En upplevelse bortom sociala medier, bullrig trafik och stressiga vardagsbestyr.

Chateau Heralec – välbefinnande i aristokratisk miljö

Börja dagen med en cykeltur i det böljande landskapet runt höglandet Mähren. Njut av naturen och stanna till vid någon av sjöarna innan du tar dig till ruinerna av Orlik nad Humpolec. Väl tillbaka på Chateau Heralec väntar en festmåltid med lokala ingredienser i underbar slottsmiljö. Vistelsen på Chateau Heralec andas lyx och 1300-tals historia. Här är avkopplingen nära tillhands i form av den senaste teknologin på Spa by L’OCCITANE och deras kuddmeny får dig att sova som ett barn. Du befinner dig endast 1 timme ifrån Prag och i Vysočina-regionen finns Telčs historiska centrum, det judiska kvarteret i Třebíč och pilgrimskyrkan St. Jan Nepomucký – alla finns med på UNESCOs världsarvslista. Besök dem i stil med hotellets Mercedes-Benz E-Class cabriolet som ingår i vistelsen.

Mezi Plůtky – en personlig och genuin känsla

I Vysočina-regionen i närheten av Čeladná ligger också boendet Mezi Plůtky som omtalats i tidningen Wallpaper. Det är ett hus fullt av visioner som blandar både skandinavisk design med minimalism och materialval som går hand i hand med de omgivande Beskydybergen. Här kan du som gäst njuta av en frukost i gräset eller på terrassen, dricka ett glas vin från södra Mähren framför eldstaden, koppla av med en bok och titta ut över dalen eller kika över kockens axel medan han förbereder kvällens måltid. Det tvåhundra år gamla huset har fyra rum med plats för upp till 12 vuxna gäster. På helgerna erbjuds matlagningskurser med den charmiga kocken och transfer från järnvägsstationen eller flygplatsen görs efter önskemål. Ett perfekt ställe att bara andas och vandra, cykla mountainbike eller utöva paragliding i de vackra bergen. Golfbanan Čeladná med sina 36-hål ligger i närheten – det är den största golforten i Centraleuropa.

Hotel Muira – konst i världsklass och högteknologiska spabehandlingar

Richard Kučíks designade Miura Hotel som har hög WOW-faktor är en vass stålbyggnad där du som gäst kan njuta av högteknologiska spabehandlingar och konst i världsklass med originalarbeten av Andy Warhol och Damien Hirst. 36-håls golfbanan sträcker sig från restaurangens glasskärmade terrass, med utsikt över de skogsbelagda bergen. Ytterligare två golfbanor och områdets bästa skidbackar kan enkelt nås med hotellets privata helikopter. Här kombineras en arkitektonisk- och kreativ upplevelse med gastronomi i toppklass. På 5 minuters promenad från hotellet hittar du en hästgård där du kan ta ridlektioner. En sak är säker – du kommer inte att gå härifrån besviken.

Resort Svatá Kateřina – stäng av mobilen och ladda batteriet

Här finns inga bilar, bara tystnad och viskningar från vinden i träden. Du befinner dig på Resort Svatá Kateřina mitt på landsbygden, där harmoni är prio nummer 1. Det är lätt att glömma vardagliga bekymmer och bara koppla av. St. Kateřina Resort består av 79 dubbelrum i 3 byggnader. Varje dag serveras hälsosam mat och ett träningsschema som hjälper dig att gå ner i vikt, öka energin och glädjen i livet. Krävande motion blandas med stunder av avkoppling i bastun, i ett ångbad, i jacuzzin eller med lerinpackningar.

Slå av telefonen och boka en behandling som passar dig och dina behov. Du kommer med stor sannolikhet att återvända pånyttfödd!

För mer information:

http://www.czechtourism.com/besoktjeckien/

www.czechtourism.com

UPP
Translate »