ASIEN

THE CHEDI MUSCAT

Redan när jag checkar in skriker hela min kropp NEJ. Skälet är att jag förbannar mig själv för att ha bokat en så kort vistelse. Jag blir omedelbart kär i de små detaljerna som lamporna som hänger i taket, det arabiska kaffet som jag serveras och de varma leendena från personalen jag möts av.

När jag sedan får se min svit förbannar jag mig ännu mer för valet av en kort vistelse. Sviten har ett vardagsrum och här står det ett uppdukat fruktfat och diverse olika kalla drycker som välkomnar mig. De små detaljerna som tilltalar mig återfinns även i sviten, som den så helt underbara stör ej-skylten. En sådan fick förresten följa med hem till Sverige. Frågar man fint kan man nämligen få ta med sig saker.

Sovrummet med sin de lux-säng och sina harmoniska färger får mig att bli som ett barn och slänga mig på sängen och skrika ”här vill jag bo”. I badrummet möts jag av ett nedsänkt badkar och produkter från Acqua di Parma, ett varumärke som uttrycker en stil och en livsfilosofi med inriktning på modern lyx. Precis som The Chedi.

Min svit är perfekt belägen precis vid ”the long pool” som med sina över hundra meter stoltserar som landets längsta pool. Jag unnar mig en stund i en av de bekväma solsängarna och tar ett dopp i poolen. Detta är en lisa för själen.

Hela The Chedi Muscat andas ett stort lugn

Ljudet av vågorna förstärker atmosfären ännu mer. Väljer man inte att spendera tiden vid någon av hotellets pooler finns här en lång, privat strand som inbjuder till promenader både i gryningen och skymningen.

Är man lite mer aktiv så rekommenderas verkligen ett besök på gymmet. Ett vackrare gym har jag sällan skådat och utsikten från spaavdelningens relax är helt förtrollande.

Middagen intar jag med glädje på The Chedi Muscat Beach Restaurant, som serverar fantastiska skaldjur från den Omanska bukten.

Efter några timmars vila checkar jag ut och återigen skriker hela min kropp – lämna inte! Tyvärr måste jag, men en sak är säker, jag lär komma tillbaka och mina vänner som sagt att jag skulle blir förälskad i resorten hade så rätt, så rätt.

Foto: Susanne Nilsson samt press

UPP
Translate »