ASIEN

THE PENINSULA SHANGHAI

Det har rankats som världens åttonde hotell (och Asiens bästa!) och är Peninsulagruppens flaggskeppshotell på Kinas fastland. Följ med till The Peninusula Shanghai!

Peninsula Shanghai

När man har spenderat några nätter där har man inga svårigheter att begripa det. Välkommen till den absoluta lyxen!

”Ja, men självklart finns det en nagellackstorkare inbyggd i väggen i sminkrummet, och naturligtvis kommer morgontidningen och frukosten man beställt direkt upp till rummet via en egen hiss.” Det är lätt att finna sig tillrätta på The Peninsula i Shanghai.

PSH_The Lobby Day

Från det ögonblick man stiger in i den storslagna lobbyn med sin enorma takhöjd känner man sig välkommen. Personalen är uppmärksam och vänlig, det känns som att man aldrig är mer än en meter ifrån någon som står redo att hjälpa till. Incheckningen går smidigt och innan jag vet ordet av är jag uppe på mitt rum. Från lejonparten av rummet har man underbar utsikt över Huangpufloden.

Här bor man mitt i Shanghais historiska distrikt Bund, med närhet till allt som denna fantastiska storstad har att erbjuda. I denna vackra art deco-byggnad finns något att välja på för alla. Vad sägs till exempel om femton olika rumskategorier? Deras minsta rum, Superior room, mäter 55 kvadratmeter och sedan går det i en skala upp till den 400 kvadratmeter stora The Peninsula Suite med öppen spis, flera sovrum, balkong, ett fullt utrustat kök samt ett privat gym. Det får bli nästa gång…

PSH_Deluxe Room

Egentligen behöver man inte lämna hotellet om man inte vill. Här finns sex restauranger och barer, av vilka några särskilt måste lyftas fram. Sir Elly’s Restaurant omnämns av hotellet som deras kronjuvel. Här är det fransk, klassisk fine dining som gäller, vilket man med glädje ägnar sig åt i denna fantastiska lokal med utsikt över floden. Fantastisk utsikt har man även från Sir Elly’s Terrace, utomhusbaren där du kan avnjuta en drink med 270 graders utsikt över Shanghais futuristiska skyline.

PSH_Bund View

När det är dags att tänka på hälsa går man med fördel ner och simmar några längder i den tjugofem meter långa poolen, besöker hotellets spa – eller varför inte ta ut sig på gymmet? Som en extra service för såväl unga som något äldre gäster har man instiftat The Peninsula Academy som erbjuder roliga aktiviteter.

Vad sägs om att till exempel åka ut och titta på några av Shanghais flottaste palats i en Rolls-Royce Phantom?

Resan gick med Finnair och deras nya Airbus A350 XWB

Läs om flygplanet här.

UPP
Translate »