MAT OCH DRYCK

TIPS PÅ BUBBEL TILL NYÅR

Nyårs afton närmar sig, och som sig bör ska det nya året skålas in. Här kommer några tips på bubbel som kan höja stämningen inför 2021.

Laurent-Perrier Brut Millésimé 2008

Laurent-Perrier Brut Millésimé 2008 har en intensiv och mycket nyanserad doft av rostat bröd, ostronskal, persika, och citron. Stram hög syra och smak av gul melon, röda bär, bröd och apelsin. Lång, komplex, balanserad och mycket angenäm eftersmak.

Drycken passar utmärkt som apéritif till fisk och skaldjur eller till lättare rätter av fågel, eller ljust kött. Varför inte servera  smörstekta sjötungsfiléer med stekt ostronskivling och tryffeldoftande potatismos. Laurent-Perrier Brut Millésimé 2008 passar också utmärkt till hummer med forellrom, dillsmetana och smörstekt rågbröd.

Produktinformation
Laurent-Perrier Brut Millésimé 2008
Artikelnr: 75308
Land: Frankrike
Pris: 599 kr
Alkoholhalt: 12%

Recept för hummer med forellrom, dillsmetana och smörstekt rågbröd.

Ingredienser:

1 liten rödlök

1 dl färsk dill

2 dl smetana

1 msk citronsalt

2 kokta humrar

6 skivor rågbröd och smör att steka i

80 g forell eller löjrom

Gör så här:

1. Skala och finhacka löken.

2. Finhacka dillen (spar några vippor till dekoration).

3. Blanda lök och dill med smetana, citron och salt. Rör om väl och låt gärna stå svalt ett par timmar innan servering.

4. Skala humrarna och skär köttet i bitar.
5. Skär brödskivorna i trekanter och stek i smör tills de fått fin yta.

6. Fördela dillsmetanan på 4 tallrikar, toppa med hummer, färsk dill och rom. Servera med nystekt bröd. Ät direkt.

Hummer med forellrom, dillsmetana och smörstekt rågbröd.

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut – ekologiskt bubbel med fransk elegans

Cava och Prosecco, som länge varit populära varianter av mousserande vin, har nu fått sällskap av det legendariska franska mousserande vinet. Pierre Olivier Prestige Brut är en ekologisk Blanc de Blancs och passar utmärkt till middagen eller under kvällen som ett elegantare alternativ. Det mousserande vinet är torrt, friskt och fräscht och passar utmärkt att dricka för sig självt eller till rätter med fisk och skaldjur. Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är välbalanserat med mjuka och uppfriskande bubblor. Doften är medelstor och angenäm med inslag av solmogna päron och äpplen. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple.

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är gjort på endast gröna druvor – i Frankrike kallat Blanc de Blancs – vilket ger bubblet elegans och fräschör. Det mousserande vinet produceras av det franska familjeföretaget Grand Chais de France på utvalda ekologiskt odlade druvor, och tillverkas enligt Charmatmetoden, vilket är samma metod som används i t.ex. Prosecco. Efter en noggrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol.

Produktinformation
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut
Artikelnr: 77141
Land: Frankrike
Pris: 96 kr
Alkoholhalt: 11,5%

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut passar utmärkt som det är eller till lättare rätter med fisk och skaldjur.

Mionetto Prosecco Brut

Mionetto är en prosecco med torr, ungdomlig smak med inslag av päron, honungsmelon och mandarin. Vinhuset Mionetto grundades 1887 av familjen med samma namm och har blivit ett av de mest välkända proseccovarumärkerna internationellt och finns på de flesta Systembolag i Sverige. Mionetto finns både i 750 ml flaska (89kr), piccolo (200 ml, 37kr) och magnum (1200 ml, 229kr). 

Produktinformation
Mionetto Prosecco Brut
Artikelnr: 7749
Land: Italien
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 11%

Gott Nytt År önskar vi dig!

UPP
Translate »