Annons från Österrikes Turistbyrå

Utforska Österrike i sommar

Österrike är ett land som erbjuder väldigt mycket kultur. Här vill vi tipsa om två pärlor som är värda att besöka, nämligen staden Graz och Salzburg.

Graz – staden som har mycket att erbjuda

Den österrikiska staden Graz är väl värd att utforska och uppleva. Staden erbjuder ett stort utbud av både kulinariska och kulturella upplevelser.Du kommer att förälska dig i stadens charm med dess mix. Här blandas gammalt och nytt, traditionell matkonst med det senaste inom gastronomin.

Graz är staden som har mycket att erbjuda. (Foto Graz Turistbyrå)

För matälskaren finns här mycket att utforska som matmarknaden Lendplatz i den trendiga stadsdelen Lend, butiken ’S Fachl Graz som säljer lokala produkter av mycket hög kvalité och som har en historisk och vacker innergård. Här finner du några av Graz bästa delikatesser. Den 24:e augusti 2019 anordnas en stor festival i Graz för att hylla kulturen och däribland matkulturen i regionen. Gäster kommer att få smaka av det bästa regionen har att erbjuda av mat och dryck med lokal underhållning. Detta sker mitt i centrala Graz och det är en sittande 5 rätters middag som serveras vid ett långbord för 700 gäster. Biljetter finns att köpa via turistbyrån i Graz.

Utbudet av kulturella upplevelser i Graz är stort. Det mest kända utflyktsmålet är Schlossberg som bjuder på en vacker utsikt över staden. Hit tar sig många förälskade par då detta är en romantisk plats med dess trädgårdar och dess kända klocktorn som blivit en symbol för Graz.

Klocktornet vid Schlossberg är ett populärt utflyktsmål. (Foto: Graz Turistbyrå)

Graz erbjuder också en mängd kultur som i Landhaus och kan stoltsera med att ha största vapenmuseum. I Graz kan du känna historiens vingslag. Och här finns verkligen en mix av gammalt och nytt.

Landhaus ger dig en tillbakablick i historien. (Foto: Graz Turistbyrå)

För mer information: https://www.austria.info

Salzburg – en del av världsarvet

Staden är oftast känd för sin musikaliska prägel. Här föddes Mozart och i omgivningarna spelades filmen Sound of Music in. Det är också i Salzburgerland som allas vår julsång Stilla Natt föddes, sången som 2018 fyllde 200 år. Salzburg är onekligen en stad som är omgiven av vackra berg och den har en otrolig charm.

Utsikten över Salzburg med gamla stan och Hohensalzburg i bakgrunden (Foto: Salzburg Turistbyrå)

Staden Salzburg har så mycket att erbjuda. Vi har plockat ut några pärlor och det finns så mycket mer att uppleva i denna vackra stad.

Det var inte bara här som Mozart föddes utan också de världsberömda Mozartkulorna. Dessa börjades tillverkas 1890 av konditor Paul Fürst på hans café och ännu idag kan du avnjuta dessa fantastiska praliner på Café Fürst.

I Salzburg återfinns även Österrikes äldsta café, nämligen Café Tomaselli som är beläget i Gamla Stan vid ”Alter Markt”. Väl värt ett besök och här kan du avnjuta de finaste bakverken från Salzburg.

Ett besök på vackra Hohensalzburg är ett måste när man besöker Salzburg. Likt en vacker Drottning reser hon sig över staden. Här känner man historiens vingslag och utsikten över staden tar andan ur en. Eftersöker du mer modern konst, så besök ”Museum der Moderne” på Mönchsberg – hit kan du också gå från Hohensalzburg.

Är man i Salzburg är ett besök i domkyrkan ett måste, den är så otroligt vacker och det var också här som Mozart döptes. Domkyrkan i sig är en vacker byggnad, och inuti är den ännu vackrare med dess takmålningar och utsmyckningar. Här återfinns även en utställning med konst från 1600-talet och framåt.

En promenad genom vackra Mirabellgarten vid slottet Mirabell är en lisa för själen. Under sommaren pryd parken av blommor och fontäner. Att bara strosa runt eller ta en pick-nick här är verkligen en rekommendation.

Slottet Mirabell med sina vackra trädgårdar (Foto: Salzburgs Turistbyrå)

Salzburg är en otroligt vacker stad som har mycket att erbjuda oavsett om du söker efter kultur arkitektur eller avkoppling.

För mer inspiration: 

För mer information: https://www.austria.info/se/aktiviteter/stader-kultur/stader/salzburg/sommarstaden-salzburg?utm_source=firstclassmagazine&utm_medium=native&utm_campaign=CPH19022_ma_sommer_aktiv_&utm_content=link-ad_1&utm_term=salzburg-stadt

UPP
Translate »