UTVALT FÖR DIG

VAD DU SKA GÖRA UNDER JUNI, JULI OCH AUGUSTI

Kom när mantorna kommer

Monsunen drar med sig plankton till Maldiverna under månaderna maj till juli. Och den stora fördelen med detta är att de mäktiga mantorna följer efter planktonen. Den här perioden fylls Maldiverna med mängder av de rödlistade och vattensvävande mantorna; ett perfekt tillfälle om man vill dyka och snorkla för att uppleva dessa magnifika fiskar på nära håll. Dock får man vara beredd på att det stundvis både kan regna och blåsa hårda vindar under den här perioden, men det är alltid övergående och man hinner njuta såväl av livet under vattnet som ovanför. Dessutom är det både billigare och enklare att boka boende under lågsäsongen.

Se upp i Grand Canyon

När Grand Canyon kommer på tal tänker de flesta på utsikten från toppen. Men det finns bättre sätt att uppleva världens längsta och mest häpnadsväckande klyfta, och det är ur ett grodperspektiv. Spendera en vecka eller två med att titta upp på de majestätiska väggarna från den slingrande Coloradofloden. Med sina 446 kilometer och över 150 olika forsar är den en upplevelse utöver det vanliga.

Resan måste bokas med kvalificerade guider, du kan med andra ord inte slänga i din egen medhavda flotte och flyta med strömmen. Bästa tid för denna aktivitet är i juni.

För mer information: https://azraft.com

Karneval i Karibien

Vad sägs om en spännande festival i Karibien? I juli (officiellt 18-27 juli, men firandet börjar en vecka innan) sparkar festivalen i Santiago de Cuba igång firandet. Med kubansk rom som bränsle och pulserande afro-karibiska rytmer paraderar karnevalsdrottningar medan diabolitos (smådjävlar) rusar omkring bland åskådarna. Utöver festivalen finns det givetvis andra sevärdheter, som det eleganta huset guvernören Diego Velázquez lät bygga under 1500-talet.

Hummerfrossa

I Maine, beläget på USA:s östkust, är man våldsamt stolta över sin humrar. Denna delikatess har fångats längs med kusten i generationer. Besök gärna Maine i slutet av augusti för den årliga Lobster Festival. Ett gammaldags firande med allt som handlar om hummer. Lekar, tävlingar, en parad och världens största hummerångkokare är bara något av allt du kan uppleva. Missar du festivalen gör det ingenting, du kan äta hummer här när du vill!

FOTO: PRESS

UPP
Translate »