BILAR

VÄRLDENS SNABBASTE ELBILAR TILL FÖRSTA NORDISKA ELBILSMÄSSAN

Världens snabbaste och mest omtalade elbilar kommer att visas på den svenska elbilsmässan

Koengisegg Regera
Koengisegg Regera

eCarExpo, som arrangeras i Eriksbergshallen i Göteborg 11-13 november och i Nacka Strand i Stockholm, 18-20 november kommer att visa upp utomordentligt spännande elbilar. 

eCarExpo, en ny temautställning som samlar de allra snabbaste bilarna som drivs helt eller delvis på el. Den svenska marknaden för elbilar växer stadigt, tillväxten det senaste året har varit 89 % och prognosen är att över 30 000 ska rulla på vägarna vid årsskiftet. Trenden för elbilarna är tydlig, lägre pris, längre räckvidd och fler modeller.

– Vår prognos är att 200 000 laddbara bilar kommer att finnas år 2020, säger Olle Johansson, VD för Power Circle, en av den nya elbilsmässans partners och elkraftsbranschens intresseorganisation för framtidsfrågor.

Redan nu är det klart att flera av världens snabbaste och mest omtalade elbilar kommer att visas på den svenska elbilsmässan:

  • Världens snabbaste elhybrid – Koenigsegg Regera med 1 500 hk
  • Världens snabbaste elbil – Rimac Concept One med 1 088 hk
  • Världens knasigaste elbil – Morgan E3W

Det talas om att Teslas allra senaste succébil kommer till mässan, liksom LeMans-prototyp, Formel E- racer, Pikes Peak-rekordbil, en Top Fuel dragster på el och många fler spännande fordon och personer.

För mer information:
www.ecarexpo.se

UPP
Translate »