MAT OCH DRYCK

VEUVE CLICQUOT LA GRANDE DAME 2006 AV CHARLOTTE OLYMPIA

Champagnehuset Veuve Clicquot har låtit den internationellt kända brittiska designern Charlotte Olympia skapa en elegant och stilsäker förpackning till husets hyllade vintagechampagne La Grande Dame 2006. Den designade förpackning innehållande La Grande Dame 2006 by Charlotte Olympia finns att beställa via Systembolagets privatimport från den 6 juni 2018. 

La Grande Dame är en champagne med druvor från husets åtta finaste vinodlingar, Grand Crus, utvalda för sin utsökta smak. De har lagrats i husets vinkällare i minst åtta år, vilket ger vinet dess unika smak. Den första utgåvan av La Grande Dame skapades till firandet av champagnehusets tvåhundraårsjubileum 1972 som en hyllning till Madame Clicquot. La Grande Dame-utgåvorna är unika, då det endast tillverkas när vinmakaren Dominique Demarville anser att skörden lever upp till Madame Clicquots höga ambitioner.

Årligen utser champagnehuset en välkänd person att utforma sitt personliga uttryck och formge Veuve Clicquots utvalda champagner i begränsad upplaga. Senaste ut är den hyllade brittiska sko- och accessoardesignern Charlotte Olympia, som har tolkat och skapat ett mycket elegant leopardmönster med en modern siluett till La Grande Dame 2006.

Charlotte Olympia är känd för sina ikoniska skor och accessoarer i glamorös Hollywoodstil, vilka ofta syns på catwalken. Några av hennes välkända designprodukter är de ikoniska platåpumpsen Dolly, karaktäristiska loafersen i sammet kallade Kitty, samt den klassiska clutchen Pandora. Charlottes Olympia har elva egna butiker och hennes produkter finns även hos utvalda återförsäljare världen över.

La Grande Dame 2006 består av Pinot Noir och Chardonnay med anpassade och distinkta smaker. Den ordinarie förpackningen är av elegant svart kartong producerade av hållbarhetsutvecklat läderliknande papper med ett vackert silkesband runt. Flaskan är tillverkade av matt, svart glas och är graverad med husets klassiska logga. Charlottes förpackning har försetts med leopardfoder samt en förgylld bygel för att kunna öppna och stänga boxen.

La Grande Dame 2006

La Grande Dame 2006 består av 53% Pinot Noir och 47% Chardonnay och har en intensiv färg med en hint av guld och små delikata bubblor. En smak av salt och mineraler, som övergår i blommiga toner av akacia och pion, fruktiga toner av persika och päron samt en nötig smak av hasselnöt och mandel. Vinet ger även en rik eftersmak av brioche, nougat, ingefära och citrus samt en fyllig, len och sval arom. Slutet är friskt och generöst. Passar utmärkt att serveras till fisk, skaldjur och lagrade ostar.

Veuve Clicquot La Grande Dame 2006

Veuve Clicquot La Grande Dame 2006 finns på utvalda restauranger samt går att beställa via Systembolagets privatimport Pris: 1 385 SEK

Veuve Clicquote La Grande Dame 2006 by Charlotte Olympia

Veuve Clicquote La Grande Dame 2006 by Charlotte Olympia finns på utvalda restauranger samt går att beställa via Systembolagets privatimport från den 6 juni 2018 Pris: 1 385 SEK

UPP
Translate »