Annons från Willa Nordic

Willa Nordic skapar unika boendemiljöer

Som projektör på husföretaget Willa Nordic har Daniel Gustavsson varit med om att skapa många unika hus. Willa Nordic är som bekant Sveriges starkaste varumärke när det kommer till att skapa unika boendemiljöer med hög designgrad och funktion. Företaget står bakom ett flertal av Sveriges mest omtalade privatbostäder och flerbostadslösningar för mycket kräsna kunder.

Daniel Gustavsson
Daniel, vad tycker du är viktigast när man ska skapa sitt drömhus?

– Det viktigaste är nog faktiskt att man ska ha tålamod. Sedan att man tar hjälp av någon i branschen. Så som en duktig projektledare och en arkitekt.

Vad ska man tänka på i val av arkitekt?

– När man väljer arkitekt tycker jag det är viktigt att man tittar på referensobjekt, så man får en arkitekt som är duktig på att ta fram just den stilen av hus du är ute efter. Gärna referensobjekt från arkitekten från tidigare kunder så du får en uppfattning av hur de jobbar. Sedan tycker jag den person kemin spelar en stor roll att du känner förtroende och tillit så ni kan skapa ett drömhus tillsammans. Även att man faktiskt själv är införstådd i vilken typ av hus som är möjligt att bygga just för din tomt. Detaljplaner, byggytor, budget osv.  Det är detta som är underlaget och styr arkitektens jobb mot drömhuset.

Vad ska man tänka på i val av husleverantör?

– Jag tycker nog det viktigaste är att man faktiskt kollar under ”huven” på vad som man verkligen får för produkt. Uppbyggnad av konstruktioner, detaljutformningar osv. Hur är ytterväggen uppbyggd? Vilken typ av bjälkar används i bjälklaget? Hur ser inramningen av fönsterna ut? Vilka leverantörer använder sig hustillverkaren av? Det är en väldigt stor skillnad hustillverkarna på marknaden. Oftast tittar man bara på prislappen, men man brukar ju få det man betalar för.

Varför ska man välja Willa Nordic istället för ett lösvirkeshus?

– Willa Nordic är ett lösvirkeshus som spikas i fabrik. Vi har inga egentliga hinder och kan lösa det mesta i färg och form. Skillnaden mellan Willa Nordic och ett lösvirkeshus är att det kommer inga ”överraskningar” för kunden på byggplats så som stolpar där man inte trodde de skulle vara eller ventilationsschakt som sticker ner under taket. Alla detaljer och konstruktionslösningar är förankrade innan bygget tar start. Ett hus som kommer från Willa Nordic är projekterat som en helhetslösning i högsta kvalité.

Vad är det kunderna blir mest nöjda med när de kommer till sitt nya hus från Willa Nordic?

– Jag måste nog säga att varje hus som vi bygger anpassas efter tomtens utformning och läge. Så kunden känner en harmoni både med inne och utemiljö. En otroligt hög finish på detaljutformningar och materialval. En väldigt bra produkt med andra ord.

Vad skiljer Willa Nordic och andra husföretag åt?

– Det första är den otroligt höga kvalitén på våra produkter i utgångsläget. Sedan valfriheten i utformning och materialval. Vi löser som sagt det mesta i Färg och Form. Våra projektledare är grymt duktiga på materialval och detaljutformningar och väldigt måna om att kunden ska få en topprodukt, så vi ställer oftast högre krav på oss själva än vad kanske kunden gör. Sedan i vår fabrik så är det inga robotar som spikar våra väggar, utan duktiga hantverkare som har spikat varje spik och skruvat varje skruv. Detta är nog detta som skiljer Willa Nordic och andra husföretag åt.

För mer information: https://sverige.willanordic.se/

UPP
Translate »