ASIEN

ALILA JABAL AKHDAR

I början av 2014 öppnade detta spektakulära hotell, beläget i Al Hajar-bergen. Vid ankomsten till Alila slås jag först av designen. Hotellet är helt byggt i sten med inslag av trä.

I den stora lobbyn möts jag välkomnande med en kopp arabiskt kaffe och dadlar. Här finns små soffgrupper och en öppen brasa som tänds under kvällstid. Efter en smidig incheckning blir jag visad till mitt rum och det är då jag häpnar. Utsikten! Det är som om Alila hänger på en klippa. Jag är helt tagen. Vyn från mitt rum tar nästan andan ur mig och trots att det är sen eftermiddag beslutar jag mig för att ta ett dopp i hotellets pool. För vem kan motstå en solnedgång över bergen i Oman liggande i en infinitypool?

Om man så önskar serveras det afternoon tea med snittar och olika drycker varje eftermiddag. Middagen intas i restaurangen The Juniper och menyn består av traditionella arabiska rätter med en mix från det internationella köket.

Till Alila Jabal Akhdar kommer man för två sakers skull, total avkoppling och naturupplevelser. Här kan du skämma bort dig i spat och kanske unna dig en balinesisk massage, eller så kan du läsa en bok vid poolen – eller varför inte ge dig ut och vandra eller cykla? Eller så njuter du bara av lugnet och utsikten.

Alila Jabdal Akhdar ägs av hotellkedjan Alila Hotels & Resorts som gjort sig kända för sina enastående anläggningar runt om i världen och som expanderar på de finaste destinationerna. Hotellet i Jabal Akhdar är verkligen inget undantag, skillnaden är bara att man checkar in på ett hotell som helt enkelt ligger mitt i ingenstans, bara omgiven av en fantastisk natur och en utsikt som Gud måste ha skapat.

För mer information: https://www.alilahotels.com/jabalakhdar

Foto: Susanne Nilsson samt press

 

UPP
Translate »