Annons från Grekiska Statens Turistbyrå

Ändlös grekisk sommar

Argosaronic Islands’ och Atens dolda pärlor

Oändliga mil av kristallklart vatten, konstant solsken, explosiva lokala smaker och sublima solnedgångar.

Attica, Faliro, Athens Riviera, Foto: GNTO Y.Skoulas

Aten – En resa tillbaka genom 6000 års historia

Aten är bebodd sedan den neolitiska åldern och anses vara Europas historiska huvudstad. Staden nådde höjdpunkten i dess långa och fascinerande historia på 500-talet f.Kr. när dess värderingar och civilisation fick en universell betydelse och ära.

Idag erbjuder Aten besökare en unik upplevelse – en resa tillbaka genom 6000 års historia.

Athens, Acropolis Foto: GNTO/Y. Skoulas

I Aten upphör inte sommaren i augusti. Det är fortfarande spännande och fullt av överraskningar också i september. Solfyllda stränder med kristallvatten och ett fantastiskt nattliv gör Aten Rivieran till en otrolig miljö som mycket liknar en typisk kosmopolitisk grekisk ö.

Attica, Vouliagnemi Foto: GNTO/S.Pavlidis

Saronic Gulf  Islands

Peloponnesos östra strandlinje och öarna som sträcker sig över Argolic & Saronic Gulf-vattnen är populära turistmål i närheten av Aten. Methana, Salamina, Aegina, Agistri, Poros, Hydra och Spetses kan erbjuda sina besökare minnesvärda upplevelser som inkluderar utsikt över vackert land och havslandskap, imponerande arkeologiska platser, museer, ståtliga hem, pittoreska byar och underbara stränder.

Aegina

Aegina Island är ett populärt turistmål och en perfekt weekendresa – bara 16,5 sjömil från hamnen i Piraeus. Det är ett utmärkt val för familjesemestrar, eftersom öns mest sandstränder tvättas av lugnt vatten.

Aegina Foto: GNTO/M. Chatzidav

Läs mer: Aegina

Spetses – Aromernas ö

Sätt segel mot Spetses Island och besök en plats med en lång och härlig maritim historia. Vid hamnen ser du hästvagnar som väntar i kö. Ta en romantisk resa runt ön i en av vagnarna och beundra de stora herrgårdarna som pryder de smala kullerstensgatorna på ön. Om du besöker Spetses under september äger ”Armata” rum Detta är ett verkligt imponerande återskapande av en sjöstrid som äger rum sedan 1931.

Spetses, Foto: Municipality of Spetses

Läs mer: Spetses och på Walking Tour

Hydra

Din nästa seglingsdestination är Hydra, kändisarnas favoritplats och en av de mest romantiska destinationerna i Grekland. Ön har valts ut av kända artister, författare och jet-setters, som Leonard Cohen, Henry Miller och den grekiska berömda målaren N. Hadjikyriakos-Ghika. Förutom att locka seglingsälskare är Hydra också en intressant plats ur arkitektonisk synvinkel, eftersom många lyxbostäder har byggts där av italienska hantverkare.

Argosaronic Gulf, Hydra Foto: GNTO/Y. Porfiropoulos

Läs mer: Hydra

Poros

Din nästa destination är ön Poros. I antiken bestod Poros faktiskt av två öar, Sphería och Kalávria, men den senaste explosionen av vulkanen Méthana år 273 f.Kr. förändrade områdets morfologi radikalt. Frodig vegetation av tallar, kristallklara stränder, en livlig strand utsmyckad med butiker, mysiga kaféer och restauranger samt ett brett utbud av nöjesställen är ingredienserna i denna lugna men kosmopolitiska destination som lockar besökare från alla åldersgrupper.

Poros, Foto: Municipality of Poros

Läs mer: Poros

Agkistri

Agkistri är bara 19 sjömil bort från Pireus och är ett lättillgängligt paradis för Argosaroniska viken. Azurblå vatten, tallar och frodig vegetation (där många fågelarter hittar sin tillflykt) är huvudegenskaperna för denna lilla, men ändå charmiga ö med mindre än 1000 invånare!

Läs mer: Agkistri och på Argosaronic Islands

Destination Greece. Health First.

UPP
Translate »
wordpress hemsida wordpress hemsida