EUROPA

AT SIX – DESIGN OCH KONST I SYNERGI

First Class Magazine checkade in på nya hotellet At Six i Stockholm för en natt. Det exklusiva konst- och designhotellet har snabbt blivit en ny mötespunkt för stockholmare och attraktiv övernattning för besökare som vill uppleva något extra. Och vi förstår varför.

Tolv våningar upp ligger vårt rum. Det är ett av de fyrtio deluxe-rummen som vi checkat in på. Rummet är förhållandevis litet i jämförelse med de vanliga hotellrummen som ligger i våningarna under. I gengäld får man en magisk utsikt från panoramafönstret som går från golv till tak. Inredningen är dov och manlig i sin design, där mörka träslag dominerar. Som en liten välkomstpresent bjuds gästerna på ett par flaskor hälsosam (det smakade så i alla fall) juice och en skål med nötter som dukats upp på det lilla skrivbordet. I linje med Choice Hotels satsar At Six på miljövänliga och organiska material och produkter. Trots att rummet är litet har man lyckats få in allt och mer därtill för att tillgodose gästernas bekvämlighet. Har man glömt packa något i väskan så finns det bland annat tandborste, kam, underkläder och strumpbyxor på rummet. Den smarta inredningen ger också plats för både en rymlig garderob och en stilfull minibar. Detaljerna i rummet är lyxiga på ett smakfullt sätt, liksom resten av hotellets utrymmen. Helhetsintrycket är att At Six håller god internationell standard för ett femstjärnigt hotell.

Det enda som drar ner intrycket något är rummets belysning. Det finns bara tre ljuskällor med punktbelysning – en vid varje sida av sängen och en i ena hörnet av rummet. Takbelysning saknas helt. I kombination med den mörka inredningen blev rummet alldeles för mörkt, även när alla tre lampor var tända. Sängen var perfekt med exklusiva norska duntäcken och sköna sänglinnen. Vi sov gott med andra ord. Vårt besök på At Six avrundade vi med frukostbuffén. Vällagat, otroligt gott och ett stort utbud gjorde att vi satt kvar länge och njöt av varje tugga.

I övrigt var servicen oantastligt bra och personalen bemötte oss mycket trevligt.

Upplev At Six också för:

Cocktailbaren:

I den snyggt designade och framför allt långa cocktailbaren blandar bartendrarna fantastiskt goda drinkar. Populärast är punchbowl. Måste provas!

 Konsten:

At Six har möblerats med konst från handplockade konstnärer och fotografer. För den konstintresserade finns här mycket att upptäcka.

Maten:

Vällagat med fantastiskt välbalanserade smaker. Varje rätt är som en egen gastronomisk resa. Här äter du på At Six egna restaurang eller på restaurang Tak.

Vinbaren:

I den klassiskt och intimt inredda vinbaren bredvid hotellobbyn kan du såväl njuta av ett glas vin som en hel vinprovning. Förhöj vinupplevelsen med delikata ostar och charkuterier.

Musikrummet:

I anslutning till cocktailbaren ligger musikloungen, inredd som ett gigantiskt vardagsrum och där hus-dj:n spelar spelar riktigt bra musik – enbart från LP-skivor.

För mer information: https://hotelatsix.com/sv/

Foto: Mary Örnborg samt Press

UPP
Translate »